Μιχαηλίδου στον Realfm 97,8: Καταθέτω μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για να μάθουμε γιατί πέθανε ο 25χρονoς Πάρης

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, θα μεταβεί στις 13.00, στον Άρειο Πάγο, όπου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Αντιεισαγγελέα Ανηλίκων, για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου με αφορμή το θάνατο του 25χρονου, Πάρη, φιλοξενούμενου του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί βία υπό συνθήκες που προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστες.

“Να δούμε γιατί πέθανε ο Πάρης, αν ο Πάρης είχε κακοποιηθεί και προ του θανάτου του και αν υπάρχουν και άλλα παιδιά που κινδυνεύουν. Θα βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο, στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο πάω για να επαναλάβω τη μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά” τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

“Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θεσμοθέτησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα της υπηρεσίας του «Προσωπικού Βοηθού» για άτομα με αναπηρία για την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσής τους και τη συμπερίληψή τους στην κοινωνία. Θα δοθούν πάνω από 320 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια για να τον έχουν όσοι τον χρειάζονται” σημείωσε.

“Η κάρτα Αναπηρίας αφορά πολλούς ανθρώπους. Πολλές φορές η αναπηρία δεν είναι ορατή, υπάρχουν πολλές αόρατες αναπηρίες. Η κάρτα θα είναι ενιαία αποδεκτή από όλους τους φορείς οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σε ΑμεΑ και θα αντικαταστήσει οποιοδήποτε έγγραφο/πιστοποιητικό χρησιμοποιείται σήμερα. Έτσι, θα διευκολυνθούν τα ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους. Η έναρξη εφαρμογής του μέτρου τοποθετείται εντός του 2022″ περιέγραψε η υφυπουργός. 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ