Μέτρα για βουλευτές με περισσότερες από μία συντάξεις ζητά ο Τριανταφυλλίδης

Το δικαίωμα που έχουν παλαιότεροι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρεις συντάξεις, θέτει με επίκαιρη ερώτηση την οποία κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο κ. Τριανταφυλλίδης, αναφέρει ότι «η ιδιότητα του βουλευτή από τη Νομοθεσία πληρώνεται ως αποζημίωση και για όσο χρόνο διαρκεί η άσκηση του βουλευτικού λειτουργήματος και αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα εύλογη η απαίτηση, η πολιτεία να ζητήσει από τους προαναφερόμενους, να επιλέξουν να λαμβάνουν μια σύνταξη ή τη βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους».

«Με δεδομένη την πενταετή βασανιστική πορεία των Ελλήνων πολιτών στο μονοπάτι του μνημονιακού κανιβαλισμού, το ζήτημα των βουλευτικών προνομίων εύλογα έρχεται και επανέρχεται ως η αναγκαία και επιβεβλημένη προσαρμογή των εκπροσώπων του Έθνους σε όσα δραματικά ζει και βιώνει επιχειρώντας να επιβιώσει ο ελληνικός λαός» προσθέτει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον υπουργό Εργασίας να πληροφορηθεί «πόσες είναι οι διπλές και τριπλές συντάξεις που χορηγούνται σε βουλευτές και τοπικούς άρχοντες (νομάρχες, δημάρχους κοινοτάρχες) και εάν προτίθεται η κυβέρνηση με σχετική ρύθμιση στο νέο ασφαλιστικό νόμο να θεσπίσει την υποχρέωση στους βουλευτές και τοπικούς άρχοντες να επιλέξουν άμεσα να λαμβάνουν μία σύνταξη ή την βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους και όχι και τις δύο;»

 

Διαβάστε επίσης:

Στο Μαξίμου οι αγρότες για την κρίσιμη συνάντηση με τον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ 

Γεροβασίλη: Συνολικό σχέδιο για τους αγρότες – Τι είπε για το μπλόκο της Νίκαιας 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.