Μεθόδευση για πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά ο Πέτσας

Μεθόδευση για τον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ ενόψει του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο αλλά και ενόψει της επιλογής των προϊσταμένων της Δημόσιας Διοίκησης καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η εφημερίδα “Αυγή” κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο “Ξαναστήνουν το πελατειακό κράτος” και μεταξύ άλλων αναφέρεται και στη στήριξη του ΚΙΝΑΛ στη ΝΔ με αντάλλαγμα, όπως αναφέρει, τον διορισμό δύο εν ενεργεία κομματικών στελεχών του στο ΑΣΕΠ.

Όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ “μετά την ψήφιση της αντισυνταγματικής και φωτογραφικής διάταξης, με την οποία δίνεται η δυνατότητα επανατοποθέτησης των ήδη υπηρετούντων μελών του ΑΣΕΠ προκειμένου να βολευτούν οι αρεστοί της ΝΔ για ακόμη μία πλήρη θητεία, ακολούθησε η εισήγηση του προέδρου της Βουλής προς τη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία αγνοεί προκλητικά όχι μόνο τις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και τις προτάσεις της ίδιας της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πρόταση περιλαμβάνει εν ενεργεία κομματικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ”. Προσθέτει επίσης ότι “προφανώς η συγκεκριμένη μεθόδευση δεν είναι τυχαία. Αποβλέπει στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ ενόψει του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο αλλά και ενόψει της επιλογής των προϊσταμένων της Δημόσιας Διοίκησης”.

Η απάντηση Πέτσα

Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας είπε ότι “καμία επιλογή προϊσταμένου στο Δημόσιο όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε κομματικό μανδύα, τουλάχιστον της ΝΔ και αυτό το ξέρουμε καλά και από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και τώρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη”. Ο κ. Πέτσας τόνισε “καταλαβαίνω το πρωτοσέλιδο της Αυγής και τη συζήτηση που υπήρξε τις προηγούμενες εβδομάδες για το θέμα της επιλογής νέας ηγεσίας στον ΑΣΕΠ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα όπως υπάρχει αυτή η φυσική εξέλιξη των αντιπροέδρων κλπ, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι το άρθρο 101Α του Συντάγματος εξασφαλίζει ότι χρειάζεται συναίνεση για την επιλογή των μελών στον ΑΣΕΠ. Άρα δεν μπορεί μια κυβέρνηση μόνη της να προχωρήσει σε αυτόν τον κορυφαίο ανεξάρτητο θεσμό σε κομματικές επιλογές. Και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ