«ΜΕΘ’ ΟΡΜΗΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ»: Το Podcast στο ΓΕΕΘΑ για τον Άγιο Νικόλαο και το Πολεμικό Ναυτικό

Στον Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Άγιο Νικόλαο, είναι αφιερωμένο το 5ο κατά σειρά Podcast του ΓΕΕΘΑ, με το σύνθημα «ΜΕΘ’ ΟΡΜΗΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ».

Του Χρήστου Μαζανίτη

«Με τη δύναμιν του Θεού και τας ευχάς του Βασιλέως και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ’ ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης εναντίον του εχθρού του Γένους».

Με αυτό το σήμα προς τα πλοία του Ελληνικού Στόλου που συνέπλεαν με το «Γ. Αβέρωφ», ο υδραίος υποναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης στα Στενά, στις 3 Δεκεμβρίου 1912, έδωσε το πρόσταγμα για επίθεση κατά του Οθωμανικού Στόλου. Ο αήττητος «Μπαρμπα-Γιώργης», το θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ», έχοντας τον Κοντουριώτη στο πηδάλιο ξεκίνησε την νικηφόρα του πορεία χαράσσοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στις σελίδες της ένδοξης ιστορίας του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Αυτή η «ακάθεκτος ορμή» είναι ο συνδετικός κρίκος, το κοινό στοιχείο, στην ένδοξη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού της νεώτερης Ελλάδος.

Το πέμπτο κατά σειρά podcast στρατιωτικής θεματολογίας του ΓΕΕΘΑ είναι αφιερωμένο στους Φρουρούς των Eλληνικών Θαλασσών, τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού, που στις 6 Δεκεμβρίου τιμούν με λαμπρότητα τον Προστάτη τους Άγιο Νικόλαο.

Το podcast έχει τον τίτλο «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου» και πραγματεύεται τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά των Κυβερνητών, των Αξιωματικών και των Πληρωμάτων των Πολεμικών μας Πλοίων που έδιναν, δίνουν και θα συνεχίσουν να εξασφαλίζουν την υπεροχή του Πολεμικού μας Ναυτικού, κρατώντας το ανίκητο στο πέρασμα των αιώνων.

Στην ηχογράφηση του πέμπτου Podcast αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετέχει ο καταξιωμένος ηθοποιός κ. Τάσος Νούσιας, ο οποίος απήγγειλε με την ξεχωριστή φωνή του κείμενα υψηλής ιστορικής αξίας για την Πατρίδα μας και το Πολεμικό Ναυτικό.

Για την πρόθυμη και όλως τιμητική αυτή συμμετοχή του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με τον διακεκριμένο ηθοποιό στο γραφείο του και τον ευχαρίστησε θερμά για την συνεισφορά του στο εγχείρημα.

Για το podcast πατήστε εδώ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ