Μετατάξεις υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού με απόφαση του Τσίπρα

Στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού μετατάχθηκαν με απόφαση του Πρωθυπουργού τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Δημοκρατία”.

Πρόκειται για τους :

1. Λ.Α, ο οποίος είναι υπάλληλος στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων και μέλος της ομάδας του 2015 για την παρακολούθηση και την επίβλεψη της εφαρμογής του Μνημονίου και της τήρησης των συμφωνηθέντων.

2. Π.Ν που φημολογείται ότι ήταν μέλος της «παρέας της Αίγινας»

3. Μ.Χ, καθηγήτρια φυσικής

4. Μ.Χ, εφοριακός

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, στο φως της δημοσιότητας ήρθε ΦΕΚ με ημερομηνία 31 Μαΐου στο οποίο αναφέρεται ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού μετατάσσονται οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και θέτει το ερώτημα για ποιο λόγο προχώρησε ο Πρωθυπουργός σε αυτές τις μετατάξεις από τη στιγμή που είχε προαναγγείλει εθνικές εκλογές. Συντονισμού.

Ωστόσο, σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα ”Αυγή” , αναφέρει ότι οι εν λόγω μετατάξεις έγιναν κατά τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται στο Ν 4109/2013 από ήδη μόνιμους υπαλλήλους αποσπασμένους (και όχι νεοπροσληφθέντες) στη Γ.Γ. Συντονισμού και μάλιστα ύστερα από τη σχετική γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου της 14.3.2019, χρόνος που δεν έχει σχέση με τη διενέργεια εκλογών και υπεγράφησαν από τον Πρωθυπουργό στις 22.04.2019.

Τονίζει μάλιστα ότι η όλη διαδικασία είχε εκκινήσει πρωθύστερα ενώ στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο της Γ.Γ Συντονισμού μετέχουν ως πρόεδρος ο Γ.Γ. Συντονισμού, ο σύμβουλος και πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που υπηρετούν στο Νομικό Γραφείο του ΝΣΚ στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς επίσης, ότι οι αποσπασμένοι ή μετατασσόμενοι στη Γ.Γ. Συντονισμού υπάλληλοι δεν έχουν κάποιο προνομιακό όφελος και λαμβάνουν τον μισθό που έπαιρναν στην προηγούμενη υπηρεσία τους.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ ΑΥΓΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ