Μεϊκόπουλος στον Realfm 97,8: Τα μέτρα στερούνται επαφής με την πραγματικότητα – Χρειάζεται διακομματική συνεννόηση

«Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στερούνται επαφής με την πραγματικότητα. Δεν θεωρούμε ότι με το οριζόντιο κλείσιμο των κερκίδων θα αντιμετωπιστεί αυτή τη στιγμή η βία που υπάρχει και σε επίπεδο οργανωμένων οπαδών και σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και εκτός γηπέδων. Δεύτερον, κατά τη γνώμη μου ο αθλητισμός δεν έχει κυβέρνηση ή κόμμα και νομίζω χρειάζεται κάτι σημαντικό αν θέλουμε να πατάξουμε το φαινόμενο, διακομματική συνεννόηση, η οποία μέχρι στιγμής από ότι φαίνεται δεν υπάρχει» δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας αρμόδιος για τον αθλητισμό, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Στην πρόληψη δεν τα πάμε καλά. Θα πρέπει να μπει ένας προγραμματισμός σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπου τα προγράμματα αυτά θα σχετίζονται με την προαγωγή της υγιούς αθλητικής συμπεριφοράς. Το δεύτερο είναι να αντιγράψουμε καλές πρακτικές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε.

«Κάνουμε ένα φοβερό λάθος συνδέουμε την βία με τον αθλητισμό, ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Το ζήτημα αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ως πολιτεία απέναντι στους πολίτες είναι να μιλήσουμε για την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Υπάρχει οργανωμένο έγκλημα που λειτουργεί με πρόσχημα τον αθλητισμό και δυστυχώς έχει παρεισφρήσει και στους οπαδικούς συνδέσμους. Αν δεν το αντιμετωπίσουμε ως κοινωνική βία εξ αρχής, τότε δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα και στα υπόλοιπα μαζικά αθλήματα» σημείωσε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ