Μαξίμου: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι – ΒΙΝΤΕΟ

«Η θέση της χώρας είναι θέση ευθύνης. Σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες προστατεύουμε τα δικαιώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλωσορίζουμε πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα. Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Τώρα την υπόθεση θα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη».

Αυτό σημείωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή, σε ερώτημα για την αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφύγων. Παράλληλα, από άλλη πηγή αναφέρεται ότι η αίτηση ακύρωσης έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Μουζάλα.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την κίνηση της κυβέρνησης να αιτηθεί ακύρωση της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Με μια λιτή αλλά ταυτόχρονα αιχμηρή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία ζήτησε εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για την απόφαση της κυβέρνησης. Παράλληλα, σε νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει ότι “ένα 24ωρο μετά την απαράδεκτη και με απειλές δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το θέμα της νόμιμης χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, το κατά τα άλλα λαλίστατο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σιωπά”.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ