Μαξίμου: Αξιολόγηση, ανάπτυξη, απασχόληση οι προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος

Η λογική του ανασχηματισμού σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα μεγάλα ζητήματα που βρίσκονται ενόψει σε αυτό το κρίσιμο εξάμηνο αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν, ειδικότερα, την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που θα δρομολογήσει την έξοδο από την κρίση.

Όσον αφορά το ζήτημα της ανάπτυξης, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην τοποθέτηση, ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Δημήτρη Παπαδημητρίου που είναι επιστήμονας διεθνούς κύρους -όπως αναφέρεται- ακριβώς σε αυτό το αντικείμενο.

Ιδιαίτερη σημασία στο ίδιο πλαίσιο αποδίδεται και στην τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη ως επικεφαλής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν οτι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη, κάνοντας λόγο για τον σχετικό ρόλο που αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος επιπλέον αναλαμβάνει και τα ζητήματα συντονισμού της ανάπτυξης καθώς και όσα αφορούν στα μεγάλα έργα. Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης αναλαμβάνει τον στρατηγικό σχεδιασμό και τον συντονισμό της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο των δομικών αλλαγών που φέρνει ο ανασχηματισμός, αναφέρεται  το χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που αναλαμβάνει ο Νίκος Παππάς, με τις κυβερνητικές πηγές να υποστηρίζουν οτι γι’ αυτή την επιλογή έχουν δώσει τα συγχαρητήριά τους οι Γάλλοι εκπρόσωποι της τεχνικής βοήθειας για την διοικητική μεταρρύθμιση.

Επίσης, επισημαίνεται πως ο Νίκος Παππάς και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, θα διατηρήσουν γραφείο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πηγές του Μαξίμου δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην ηλικιακή ανανέωση που φέρνει ο ανασχηματισμός, με ανθρώπους της γενιάς του Αλέξη Τσίπρα να μπαίνουν στην κυβέρνηση.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου (για την οποία επισημαίνεται οτι είχε εμπλοκή σε πολύ μεγάλο βαθμό στη διαπραγμάτευση ως στενή συνεργάτης του Γιώργου Κατρούγκαλου), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με αντικείμενο τα θέματα εφαρμογής του προγράμματος Δημήτρης Λιάκος.

«Ο Πρωινός καφές»

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον πρωθυπουργό, ο «πρωινός καφές» θα πραγματοποιείται πολύ τακτικά. Σε αυτόν θα συμμετέχουν οι τρεις υπουργοί Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Νίκος Παππάς, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Για όσους έμειναν εκτός κυβέρνησης

Έγινε πρόταση στον Νίκο Φίλη να να αναλάβει κάποιο άλλο υπουργείο, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση η πολιτική της κυβέρνησης δεν αλλάζει, τόσο στο υπουργείο Παιδείας, όσο και στα υπόλοιπα, είτε παρέμειναν είτε άλλαξαν οι υπουργοί.

«Το ότι φεύγει κάποιος δεν σημαίνει ότι αξιολογείται αρνητικά», τονίζουν και επισημαίνουν τη διάθεση διεύρυνσης που υπήρχε με τον ανασχηματισμό, παραπέμποντας μεταξύ άλλων και στην περίπτωση του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, προσώπων μη κομματικών, κατάλληλων για τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι μπήκαν – Ποιοι έφυγαν

Με 7 στελέχη οι ΑΝΕΛ στη νέα κυβέρνηση

Ποιοι έμειναν εκτός κυβέρνησης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ