Μαυρωτάς στον Realfm 97,8: Είμαστε ανοικτοί στο να μπούμε σε ένα επόμενο κυβερνητικό σχήμα

“Νομίζω ότι είναι δύο οι τάσεις που υπάρχουν μέσα στο Ποτάμι, δηλαδή ουσιαστικά από τον Ιούνιο που εμφανίστηκε η συμφωνία, που έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι είναι το αποτέλεσμα μίας διαπραγμάτευσης, ένας συμβιβασμός, έχει θετικά, έχει αρνητικά” είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος και γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Εμείς στη ζυγαριά μας βάζαμε ότι είναι περισσότερα τα θετικά από τα αρνητικά. Ο Γιώργος Αμυράς έχει τις επιφυλάξεις του για αυτό το πράγμα, ο Γρηγόρης Ψαριανός θέλει να δει και το υπόλοιπο περιβάλλον που θα διαμορφωθεί εκείνες τις μέρες…Αυτό που έχει αλλάξει κατά τη γνώμη μου σε σχέση με τον Ιούνιο που είχαμε εκφράσει τη θετική μας προδιάθεση είναι ότι επειδή γενικά οι συμφωνίες κρίνονται στην εφαρμογή τους και όχι στο κείμενο τους που κατά τη γνώμη μας το κείμενο έχει επαρκείς πρόνοιες για όλα τα θέματα που βγαίνουν δηλαδή για την ιστορική παραχάραξη, για τους αλυτρωτισμούς. Πρέπει να ερμηνεύουμε τη συμφωνία με τον ίδιο τρόπο και εμείς και οι γείτονες μας”, σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς και πρόσθεσε:

“Για την επόμενη μέρα στο συνέδριο του Ποταμιού που έγινε αρχές Νοεμβρίου βγάλαμε μία συγκεκριμένη απόφαση που είναι η αυτόνομη κάθοδος στηρίζοντας την ατζέντα του Ποταμιού χωρίς ετεροπροσδιορισμούς στις επτά βασικές μας θέσεις. Μετά με αυτές τις αρχές είπαμε ότι είμαστε ανοικτοί στο να μπούμε σε ένα επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Εγώ νομίζω ότι με βάση τις επτά βασικές μας προτεραιότητες με αυτές πρέπει να κάνουμε τις οποιεσδήποτε συμμαχίες με άξονα, βασικό κριτήριο και πυξίδα την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Σε κάποια είμαστε πιο κοντά με τον έναν, σε κάποια με τον άλλον. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μάλλον τις εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ, οπότε για αυτό μπαίνει στη ρητορική πιο πολύ η συνεργασία με τη ΝΔ”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.