Μαρκογιαννάκης:Τα “έχω πάρει κρανίο” με το ΣΔΟΕ

Μαρκογιαννάκης:Τα “έχω πάρει κρανίο” με το ΣΔΟΕ

 

Έξω φρενών με το ΣΔΟΕ είναι ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους «τα “έχω πάρει κρανίο” με το ΣΔΟΕ».

Αφορμή στάθηκαν κατάλογοι που έφερε στην Προανακριτική Επιτροπή ο υπεύθυνος του ΣΔΟΕ για τη λίστα «Λαγκάρντ», Παναγιώτης Μαντούβαλος, οι οποίοι περιέχουν στοιχεία που έστειλαν οι τράπεζες για το που έχουν λογαριασμούς οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σύμφωνα με το MEGA, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία το ΣΔΟΕ αδυνατεί να βγάλει το πόρισμα που η Προανακριτική περίμενε αύριο.

«Τα “έχω πάρει κρανίο” με το ΣΔΟΕ. Τόσους μήνες και δεν μπορούν να κάνουν κανένα έλεγχο για τη λίστα “Λαγκάρντ”», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το MEGA. Και αυτό γιατί θεωρεί ότι τα στοιχεία του ΣΔΟΕ δεν είναι χρήσιμα και όπως λέει ο ίδιος «είναι αδιανόητο να στέλνει στην Επιτροπή άχρηστα στοιχεία αντί να κάνει έρευνα για να δει τι ακριβώς γίνεται».

Μάλιστα ο πρόεδρος της Προανακριτικής αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο των Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργο Ζαννιά, προκειμένου να του ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία θα πρέπει οι τράπεζες να στείλουν έως τη Δευτέρα στην Επιτροπή, ώστε να υπάρξει και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ