Μαρινάκης στον Realfm 97,8 για τα ελληνοτουρκικά: Συνομιλούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε

Για τις ευρωεκλογές, την ακρίβεια, τον διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

«Εμείς έχουμε μία σταθερή άποψη η οποία μάλιστα αποδεικνύεται και σωστή ότι ο διάλογος μπορεί να κάνει καλό και στις δύο πλευρές. Πιστεύουμε στον διάλογο χωρίς καμία διάθεση παραχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο διάλογος αυτός θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Είναι μία η διαφορά η οποία θέλουμε να επιλυθεί σε επίπεδο διεθνούς δικαίου: Ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Όπως εξήγησε ο διάλογος Αθήνας – Άγκυρας δεν σημαίνει «ότι είμαστε αφελείς και παραγνωρίζουμε τις σοβαρότατες διαφωνίες που έχουμε». «Το γεγονός ότι συνομιλούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε. Αυτό είναι κάτι που ισχύει διαχρονικά σε κάθε επίπεδο διπλωματίας και διμερών σχέσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση η χώρα μας να υποχωρήσει στα θέματα τα οποία θέλει να κάνει», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές σημείωσε ότι τα κυβερνητικά στελέχη και οι υπουργοί θα έχουν επικοινωνία με τους πολίτες για να ακούσουν τα προβλήματα τους και να τους ενημερώσουν για το έργο της κυβέρνησης. «Έχουμε μάθει και προεκλογικά και μετεκλογικά κάθε μας κίνηση να χτίζεται πάνω στην επικοινωνία μας με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το παράδειγμα ακολούθησα ως γραμματέας του κόμματος. Αυτό το παράδειγμα ακολουθούν και τα κυβερνητικά στελέχη. Τα προβλήματα των πολιτών είναι η κινητήριος δύναμη για το κυβερνητικό έργο. Αυτός είναι λοιπόν και ο βασικός στόχος των ευρωεκλογών», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Για την ακρίβεια που έχει γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει 3 βασικούς πυλώνες για την αντιμετώπιση του φαινομένου: ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, στοχευμένες παρεμβάσεις («καλάθι νονού» κλπ), πρόστιμα σε επιχειρήσεις.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ένα μαγικό κουμπί που το πατάς και εξαφανίζεις την πιο επίμονη την πιο παρατεταμένη ακρίβεια που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τα υπόλοιπα κράτη», υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ