Μαρινάκης: Κοινοί εγκληματίες οι δράστες της επίθεσης κατά του αστυνομικού – Απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό

«Κοινούς εγκληματίες» χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, κατά τα χθεσινά επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στην οικογένεια του αστυνομικού, ο οποίος «δίνει την πιο δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά την εγκληματική επίθεση που δέχθηκε».

«Οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον αθλητισμό, ούτε με τους εκατομμύρια φιλάθλους που θέλουν να πάνε στη γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες που, με την ανοχή κάποιων, απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες. Είναι ένα απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό και στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί δια μαγείας. Με τις παρεμβάσεις μας σε επίπεδο ποινικού κώδικα, αλλά κυρίως τη στάση μας σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτήν την αυτονόητη μάχη με κάθε μας θεσμικό όπλο μέχρι τέλους», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ενημέρωσε στη συνέχεια ότι μετά τις προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. «Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τόνισε ότι μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών,
αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες. Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «ας σκεφτούν όσοι με εύκολο τρόπο στοχοποιούν συλλήβδην το σύνολο των γυναικών και των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., που με αυταπάρνηση υπερβάλλουν εαυτούς για να είμαστε ασφαλείς, ότι ένας νέος άνθρωπος μπορεί να μην επιστρέψει στο σπίτι του, επειδή προσπάθησε να προστατέψει εκατοντάδες πολίτες από κοινούς εγκληματίες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ