Μαρινάκης: Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ή τριών ταχυτήτων

«Το ζήτημα των αναδρομικών των δικαστικών αφορά τους δύο προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη και μόνο, ως εκ τούτου δεν τίθεται ζήτημα δημοσιονομικής ανησυχίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τη δήλωση του Υπουργού Εργασίας, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με αναδρομικά δικαστικών. Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας οι βουλευτές έχουν αποποιηθεί του δικαιώματος τους στη διεκδίκηση των αναδρομικών και σημείωσε με νόημα πως «για την κυβέρνηση δεν θα έπρεπε και δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο και τριών κατηγοριών».

Αναφορικά με σχετικό θέμα που προβάλλει η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στρατηγικής σε ό,τι αφορά στην κατανομή δυνάμεων για τη θωράκιση της χώρας ούτε και πως έχει τεθεί ζήτημα που να άπτεται της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στις εν εξελίξει Ελληνοτουρκικές διαβουλεύσεις.

Εν όψει της αυριανής επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη στα Τίρανα και της αντίστοιχης του πρωθυπουργού στις 16 Οκτωβρίου, αμφότερες στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε πως η υποχρέωση για σεβασμό στους στοιχειώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου είναι για την Ελλάδα μία θέση αδιαπραγμάτευτη υπενθυμίζοντας πως ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρης, που εξακολουθεί να κρατείται, δεν έχει ακόμη ορκιστεί. «Σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, σε όλα τα επίπεδα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν σε νοσοκομεία της χώρας, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πως ο τομέας της Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι πράγματι υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο έχουν γίνει πολλά και σημαντικά στον χώρο τα τελευταία χρόνια, υπενθυμίζοντας πως το 2019 που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη η κατάσταση στον συγκεκριμένο τομέα ήταν τραγική ενώ αμέσως ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού. «Δεν πρέπει να παίζουμε με την Υγεία, δεν πρέπει να υπάρχει καμία καθυστέρηση, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας» είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ