Μαριάς: Να κληθεί η Γερμανία στην Ευρωβουλή για να απολογηθεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Την πρότασή του να κληθεί η Γερμανία στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής προκειμένου να τοποθετηθεί επισήμως για το ζήτημα των οφειλών της προς την Ελλάδα που συμπεριλαμβάνουν πέραν των άλλων τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο και τις αποζημιώσεις των συγγενών των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, επανέφερε με γραπτή του επιστολή, την οποία απέστειλε στην Επιτροπή Αναφορών τη Δευτέρα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ως γνωστόν αύριο Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου συζητείται με τη συμμετοχή του Νότη Μαριά σε κλειστή συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής η ένσταση την οποία υπέβαλε ο κ. Μαριάς στις 27/5/2016 προκειμένου αφενός μεν να ανατραπεί η αρνητική εισήγηση της γραμματείας της Επιτροπής Αναφορών και αφετέρου να παραμείνει ανοικτή η Αναφορά των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επιπροσθέτως να κληθούν η Γερμανία και η Ελλάδα να τοποθετηθούν εγγράφως για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η εν λόγω από 27/5/2016 ένσταση του Νότη Μαριά που έγινε δεκτή στην κλειστή συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 2/6/2016 και ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής αυτής την ίδια ημέρα χορηγούσε προθεσμία μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου για την υποβολή νέων στοιχείων προκειμένου να επανεξεταστεί η παραπάνω Αναφορά.

“Στο πλαίσιο αυτό ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής προχθές προσκόμισε  και νέα στοιχεία και επανέφερε την ως άνω από 27/5/2016 πρότασή του να μείνει ανοικτή η Αναφορά, να κληθούν η Γερμανία και η Ελλάδα να εκφράσουν εγγράφως τις απόψεις τους για τις Γερμανικές Οφειλές και να κληθεί επιπλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο επί του θέματος, να τοποθετηθεί για τις δεσμεύσεις που απορρέουν για την ίδια την ΕΕ από τις αποφάσεις της Διεθνούς Διάσκεψης Ειρήνης των Παρισίων του 1946 για τις Πολεμικές Επανορθώσεις.

Σημειώνεται επίσης ότι μέχρι στιγμής η Ελληνική πλευρά λάμπει δια της απουσίας της  παρά τη δημαγωγία της κυβέρνησης περί  δήθεν διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και παρότι έχει επανειλημμένα κληθεί” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαριάς.

Δεδομένου ότι η αυριανή συζήτηση αλλά και η λήψη απόφασης για το σημαντικό αυτό ζήτημα της Αναφοράς για τις γερμανικές αποζημιώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κλειστή συνάντηση των Συντονιστών με τη συμμετοχή και του Νότη Μαριά ως Συντονιστή των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και απλά θα ανακοινωθούν στην Επιτροπή Αναφορών, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής διοργανώνει στις Βρυξέλλες σειρά εκδηλώσεων για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Έτσι την Πέμπτη 8/9 στις 12.30 ώρα Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες θα γίνει ραδιοτηλεοπτική εκπομπή με τη συμμετοχή του Νότη Μαριά και εκπροσώπων μαρτυρικών χωριών με συνδέσεις με ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα όπου θα καταγραφούν οι πρώτες αντιδράσεις μετά την Απόφαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών για τις γερμανικές αποζημιώσεις ενώ στις 17.00 ώρα Ελλάδος οι Αντιμνημονιακοί Πολίτες και οι Ευρωπαίοι Αντιφεντεραλιστές διοργανώνουν  ειδική εκδήλωση στην Ευρωβουλή με θέμα: Γερμανικές Οφειλές και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις παραπάνω εκδηλώσεις με live streaming στην διεύθυνση consultation.notismarias.gr.

Επισυνάπτεται  ηχητικό με σχετικές σημερινές δηλώσεις του Νότη Μαριά στο ραδιόφωνο του Star Κεντρικής Ελλάδας, καθώς και πρόσκληση και αφίσα των εν λόγω εκδηλώσεων.

 

 

 

 

 

 Διαβάστε επίσης

Ο Κουμουτσάκος για τον Τσίπρα: Ο Πρωθυπουργός που λέει ψέματα πριν ακόμα μιλήσει

O Βασίλης Λεβέντης στον Νίκο Χατζηνικολάου: Ποτέ δεν θα συμπορευτώ με τον Τσίπρα

Η Φώφη Γεννηματά στον Νίκο Χατζηνικολάου: Η Κεντροαριστερά για να πετύχει χρειάζεται μπέσα

 

σχολίασε κι εσύ