Μάντζος: Δεσμευόμαστε για την αναθεώρηση του άρθρου 16 – Βορίδης: Έχετε γίνει πλήρως αναξιόπιστοι

Σφοδρή σύγκρουση στην Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζο, ο οποίος υποστήριξε ότι το κόμμα δεσμεύεται για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Έξω από τη Βουλή παραμένουν οι φοιτητές – 16 τραυματίες από τα σοβαρά επεισόδια

Ο Δημήτρης Μάντζος εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα παρέχει στήριξη στην τροποποίηση του άρθρου 16 από την επόμενη Βουλή. «Επειδή ακούσαμε τον υπουργό Επικρατείας αλλά οι δηλώσεις του δεν μας έκαναν σοφότερους αλλά μας προκάλεσαν ανησυχίες. Επειδή το Σύνταγμα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η αναθεώρηση του εξίσου σοβαρή εμείς θέλουμε να είμαστε σαφείς και κρυστάλλινοι», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Και συνέχισε: «Επειδή δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ειδικά μετά από αυτές τις δηλώσεις σας λέω το εξής για να είμαστε καθαροί. Η συναίνεση μας στην συνταγματική αναθεώρηση θα παρασχεθεί μετά από συζήτηση και συναίνεση στο περιεχόμενο της διάταξης, όχι στο αν θα αναθεωρήσουμε αλλά στο πώς θα το αναθεωρήσουμε. Εμείς δεσμευόμαστε για την αναθεώρηση του άρθρου 16 ώστε να υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Εσείς δεσμεύεστε το ίδιο; Να μας απαντήσετε έως το τέλος συνεδρίασης αν δεσμεύεστε σε αυτό που εμείς λέμε πολλά έτη τώρα».

Βουλή: Σκληρή κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Τον λόγο έλαβε ο υπουργός Επικρατείας και ανέφερε για το ΠΑΣΟΚ: «Τι λένε; Ότι το περιεχόμενο της συνταγματικής διατάξεως πρέπει να είναι μη κρατικά μη κερδοσκοπικά. Γιατί; Για να το ψηφίσουν. Σήμερα τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά δεν ψηφίζουμε; Αλλά δεν τα ψηφίζετε».

Παράλληλα σημείωσε ότι η Χαριλάου Τρικούπη εκτός από την συνταγματική διάσταση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια έχει ενστάσεις και ως προς το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, όπως ότι θα εξυπηρετούνται συμφέρονται. «Όταν σας λέμε ότι κάθε μέρα για το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα αυτό θα ξημερώνει μία καινούργια μέρα. Σήμερα θα λέτε αυτό και αύριο θα λέτε το άλλο. Έχετε γίνει πλήρως αναξιόπιστοι, εγκλωβισμένοι δυστυχώς στις μικροπολιτικές τακτικές και στρατηγικές σας. Για ένα μεγάλο ζήτημα δυστυχώς έχετε οδηγηθεί εκεί», τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

Βουλή-Μη κρατικά πανεπιστήμια: Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για ονομαστική ψηφοφορία

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Επικρατείας ο Δημήτρης Μάντζος διέκοπτε και έδειχνε το κινητό τηλέφωνο του στον Μάκη Βορίδη. «Η εξήγηση αποτελεί κοπιώδες έργο. Άντε να καταλάβεις τι λένε με αυτά που λένε. Μέγας κόπος καταβάλλεται», σχολίασε σε εκείνο το σημείο ο υπουργός Επικρατείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ