Μανούσος Βολουδάκης: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

Θλίψη σκόρπισε στον πολιτικό χώρο ο πρόωρος χαμός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, Μανούσου Βολουδάκη, με τα κόμματα να εκδίδουν ανακοινώσεις και τους συναδέλφους του στη Βουλή, να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους, κάθε φορά που ανεβαίνουν στο βήμα της Ολομέλειας.

Μανούσος Βολουδάκης: Η αποκάλυψη για την μάχη με τον καρκίνο δύο μήνες πριν από τον θάνατό του

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς την είδηση της απώλειας του πρώην Υπουργού και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη, έλαβε το λόγο, για να ανακοινώσει τον θάνατο του βουλευτή.

Η δήλωση Τασούλα

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ήθελα να αποσπάσω την προσοχή σας για λίγο και να διακόψω για ένα συμβάν απολύτως ανθρώπινο, αλλά και απολύτως σπαρακτικό, που συνέβη μόλις λίγη ώρα πριν και αφορά σε έναν αγαπημένο συνάδελφο και φίλο, τον Μανούσο Βολουδάκη, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες. Η υγεία του επιδεινώθηκε δραματικά από το Σάββατο και μετά. Ξέραμε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως τόσοι άλλοι συνάνθρωποί μας, αλλά μας είχε ξεγελάσει η έλευσή του στη Βουλή και η συμμετοχή του τις τελευταίες ημέρες, αλλά δυστυχώς μόνο μας είχε ξεγελάσει. Επανέκαμψε το «θηρίο» αυτής της δύσκολης ασθένειας και πριν από λίγο απεβίωσε.

Μανούσος Βολουδάκης: Η πολιτική διαδρομή και οι κυριότεροι σταθμοί στη ζωή του

Ένας εξαίρετος φίλος, αγαπημένος συνάδελφος που εκπροσώπησε το Νομό Χανίων επάξια επί σειρά ετών, και υπηρέτησε γόνιμα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η γυναίκα του και τα τρία του ανήλικα παιδιά πρέπει να νιώσουν τη στοργή και τη συμπαράσταση όλων μας.  Αυτή είναι η ανθρώπινη μοίρα η οποία, ξέρετε, όταν συμβαίνει ανάμεσα σε δραστηριότητες της καθημερινότητας, τις συντρίβει και τις παραμερίζει και τις κάνει να φαίνονται τόσο πρόσκαιρες και τόσο ασήμαντες.

Βεβαίως η ζωή συνεχίζεται, αλλά αυτή η ζωή που συνεχίζεται για εμάς και όχι για τον Μανούσο Βολουδάκη θα πρέπει από εδώ και πέρα να περιέχει και μια τρυφερή, στοργική και υπερήφανη μνήμη γι’ αυτόν τον άξιο συνάδελφο, τον άξιο εκπρόσωπο του κρητικού λαού που τόσα πρόσφερε στην πατρίδα και στον κοινοβουλευτισμό», κατέληξε ο κ. Τασούλας και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μανούσου Βολουδάκη. Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους.

Η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, έναν άξιο πολιτικό, έναν ακέραιο άνθρωπο και έναν πολύτιμο αγωνιστή της παράταξής μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Με σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2012 και το 2019. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2005 έως το 2006 και Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την περίοδο 2012-2013», συμπληρώνει το κειμενο και προσθέτει: «Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η γενναιότητα και το ήθος του Μανούσου Βολουδάκη θα λείψουν από τη δημόσια ζωή. Θα αποτελούν, ωστόσο, πάντα οδηγό για όλους εμάς στην επιδίωξή μας να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας».
Η ΝΔ ανακοίνωσε ότι λόγω της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του κόμματος μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Είναι φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν τη συντριβή μου από την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη. Του καλού φίλου και συνεργάτη, αλλά και αγαπημένου συμπατριώτη και πιστού συμμαχητή μου στη Νέα Δημοκρατία» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του βουλευτή Χανίων.
«Ο Μανούσος αφήνει ένα αποτύπωμα ποιότητας σε όλη τη διαδρομή του. Ως βουλευτής, ως οικονομολόγος, ως Χανιώτης. Ενώ η δημόσια ζωή τού οφείλει πολλά, καθώς ως υφυπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης πολέμησε γενναία τη γραφειοκρατία» σημειώνει λέγοντας ότι η κυβέρνηση και η παράταξη θρηνούν για τον τόσο πρόωρο χαμό του.
«Η σκέψη μας είναι, τώρα, στην οικογένειά του. Στην αγαπημένη του Σέβη και στα τρία τους παιδιά. Δάφνη, Σήφη και Γιώργο, να θυμάστε πάντα τον πατέρα σας. Και να είστε περήφανοι γι’ αυτόν» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας πολιτικός με έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη. Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά στα Χανιά το 2007 και είχε επιδείξει ένα πολύπλευρο ενδιαφέρον για πολλά και διαφορετικά ζητήματα δημόσιας πολιτικής. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στο κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πρώην πρωθυπουργοί

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον Μανούσο Βολουδάκη. Έναν πολιτικό με ήθος, με όραμα για τον τόπο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, έναν άξιο νέο άνθρωπο που είχε πολλά να προσφέρει. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση: «Η απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη βυθίζει σε απέραντη θλίψη τους πάντες. Ένας υπέροχος νέος άνθρωπος, ευγενής, πολιτισμένος, κατηρτισμένος, προσηνής, οικογενειάρχης χάθηκε. Μας συνέδεε βαθειά προσωπική φιλία, πολιτική συναντίληψη, κοινή αγωνία για το μέλλον της Πατρίδας μας. Πολιτεύτηκε με ήθος, με επιχειρήματα και προπαντός με ανυπέρβλητη μαχητικότητα. Η οικογένειά του, τα Χανιά, η Παράταξή του, οι φίλοι του, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Στην Σέβη και τα τρία παιδιά τους τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου. Αιωνία του η μνήμη».

Το ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Ο ξαφνικός θάνατος του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη βύθισε στη θλίψη ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο. Ήταν ένας μετριοπαθής, σοβαρός και εργατικός πολιτικός, που τίμησε την Κρήτη, με την κοινοβουλευτική του παρουσία. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.»

Η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών

«Ο Μανούσος Βολουδάκης διακρινόταν για το ήθος του και τη συνέπειά του στην άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων και ο θάνατός του προκαλεί θλίψη σε όλους μας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter. «Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, όπως και σε όλους τους οικείους του», προσθέτει.
Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη ανάρτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο twitter.
«Αχ ρε φίλε. Μας έφυγες νωρίς. Ένας Κύριος. Ένας Μαχητής. Ένας καλός Φίλος. Καλό ταξίδι στο αιώνιο Φως. Θερμά συλλυπητήρια στη Σέβη και στα παιδιά», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
«Η απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη μας συγκλονίζει», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. «Εξαιρετικός συνάδελφος με αρχές και σπάνιο ήθος μα πάνω από όλα σπουδαίος φίλος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», κατέληξε ο κ. Κατσανιώτης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ