Μανώλης Χριστοδουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα στη χώρα

«Ζητάμε τη δύναμη να ανασυγκροτήσουμε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο που τόσο έχει ανάγκη η χώρα, και να αποτελέσουμε το αντίβαρο στη βαθιά συντηρητική κυβερνητική ατζέντα της ΝΔ, αλλά και σε μία ανεύθυνη λαϊκίστικη αντιπολίτευση που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια. Το δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «ΕΠΤΑ».

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφερόμενος στη στάση του Κινήματος Αλλαγής σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ, διαβεβαίωσε ότι θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα. «Αν φοβάται κάποιος ότι η χώρα θα πάει σε νέες εκλογές, να ξέρει ότι όπως κάναμε πάντα, το Κίνημα Αλλαγής δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Με τα νέα δεδομένα των Ευρωεκλογών, έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας. Υπάρχουν άλλοι κοινοβουλευτικοί τρόποι, που μπορούν να διασφαλίσουν την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, ώστε ο τόπος μας να μην οδηγηθεί σε νέες εκλογές, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία» τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα θέματα: «Αλλαγή του εκλογικού νόμου στη βάση της δικής μας πρότασης, ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την προοδευτική παράταξη, αλλαγή των δεσμεύσεων Τσίπρα για το ύψος των πλεονασμάτων, μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.