Μανιφέστο των «53» στην Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: «Παρά φύσιν η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ»

Σκληρά λόγια περιέχει το κείμενο των «53+» του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, για την κυβερνητική συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κάνοντας λόγο για «παρά φύσιν συμπράξεις».

Χαρακτηρίζουν «οδυνηρή» τη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, η οποία, όπως λένε, εμφανίζει το ΣΥΡΙΖΑ ως «ανάδελφο» κόμμα, ως κόμμα χωρίς συμμαχίες που αναγκαστικά γέρνουν τη ζυγαριά προς τα δεξιά».

«Δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για υπαναχωρήσεις σε κρίσιμα για την φυσιογνωμία μας ζητήματα», αναφέρουν στο κείμενο και τονίζουν ότι πρέπει «να αξιολογηθεί αυτή η συγκυβέρνηση, που πολλές φορές μετατρέπεται σε ομηρία από ένα πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα που πιέζει για να μπλοκάρει σωρεία ριζοσπαστικών/θετικών μέτρων ή για να υιοθετηθούν συντηρητικές επιλογές».

Κάνουν επίσης λόγο για «αναγκαία αριστερή στροφή, σχεδιασμό για την επιστροφή στον δρόμο για τα κινήματα που εν πολλοίς έχει εγκαταλειφθεί, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες-τομές, που θα παιδαγωγούν και θα διαμορφώνουν συνειδήσεις, είναι ο δρόμος για τη συγκρότηση, έστω και με δυσκολίες, έστω και βασανιστικά, στέρεων και σε βάθος συμμαχιών, που θα ακυρώνουν στην πράξη δεξιόστροφες παρά φύσιν συμπράξεις».

Παράλληλα ασκούν κριτική για την εμπλοκή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας επισημαίνοντας ότι «Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, η κυβέρνηση εμφανίζεται διστακτική στο θέμα του χωρισμού κράτους – Εκκλησίας και έχει ανεχθεί από την ηγεσία της Εκκλησίας να παρεμβαίνει ακόμα και στο ποιος θα είναι ο αρμόδιος υπουργός».

«Η παρεμβατική και συνάμα αναχρονιστική τακτική μέρους του ηγετικού πυρήνα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, με εξαιρέσεις είναι η αλήθεια, προκύπτει και από η στάση που κρατά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πρωτοστατώντας στο εθνικιστικό παραλήρημα. Φάνηκε επίσης και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου», συμπληρώνουν.

Ακόμα, στην επιστολή τους κρούουν των κώδωνα για όσους από την κυβέρνηση ενδεχομένως σπεύσουν να πανηγυρίσουν έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, επισημαίνοντας προειδοποιητικά ότι «η έξοδος από τα μνημόνια, αν και ανοίγει δρόμο, δεν θα οδηγήσει αυτόματα στην ανάκτηση της κυριαρχίας κατά την άσκηση της οικονομικής πολιτικής. Η παράλογη επιτροπεία μετά την έξοδο, και έως ότου αποπληρωθεί το 75% της δανειακής βοήθειας, δεν αφήνει περιθώριο πανηγυρισμών».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.