Μαίνεται ο εμφύλιος στους Σπαρτιάτες: «Θα τους διαγράψω έναν – έναν μέχρι να μείνω μόνος» λέει ο Στίγκας

«Είμαι μόνος μου», δήλωσε ο αρχηγός των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, σε συνέντευξή του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, καθώς το κόμμα του στροβιλίζεται στην δίνη της εσωτερικής κρίσης.

«Διέγραψα τους τρεις οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει σε αυτή την ανακατωσούρα στο κόμμα. Και άφησα ανοιχτό το ενδεχόμενο, γιατί μπορεί κάποιοι βουλευτές να αποφασίσουν με ποια πλευρά θέλουν να κινηθούν τελικά.  Απειλές και χειραγωγήσεις δεν δέχομαι. Επομένως αν νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι άλλο, ας αποφασίσουν και ας φύγουν. Διαφορετικά, αν συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο, αύριο θα διαγράψω έναν, δύο, τρεις, όσους πάει μέχρι να μείνω μόνος μου», είπε ο κ. Στίγκας.

«Πού έμαθαν από δημοκρατικές διαδικασίες; Πού; Στην Χρυσή Αυγή ή κάπου αλλού; Όλοι αυτοί που κάνουν τους δημοκράτες», είπε ο κ. Στίγκας.  Όπως διευκρίνισε δεν έχει δεχτεί απειλές, ωστόσο υφίσταται άσχημες μεθοδεύσεις. «Είναι η ληστεία της βουλευτικής αποζημίωσης, όταν κάποιος απαιτεί να δίνουν τουλάχιστον 2200 ευρώ από την βουλευτική αποζημίωση και ακόμα ένα χιλιάρικο για κάποιες τοπικές», είπε ο κ. Στίγκας.

Δεν θέλησε πάντως «προς το παρόν» να αποκαλύψει αν ο άνθρωπος που ζητεί τα χρήματα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. «Δεν έχω πρόβλημα, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πω ονόματα. Ωστόσο οι πρακτικές τους αυτό μου θυμίζουν. Γνωρίζω ποιος και ποιοι είναι πίσω από αυτό.»  Ερωτηθείς σε ποιον συγκεκριμένα γίνονται οι χρηματοδοτήσεις από τους βουλευτές είπε: «Ούτε αυτό μπορώ να το πω. Απλά πήγαιναν σ’ ένα ταμείο. Κι επίσης δεν θέλω να πω ακόμα τι μου πρότειναν να κάνω, πού να καταθέτω χρήματα, γιατί θα επέμβει εισαγγελέας. Θα το πω όμως, γιατί είναι κάτι ποινικά κολάσιμο», είπε ο κ. Στίγκας.

Μετά την διαγραφή των τριών βουλευτών, ο εκ των διαγραφέντων Χάρης Κατσιβαρδάς, κοινοποίησε εξώδικο στον κ. Στίγκα, για τις βαρύτατες κατηγορίες που αποδίδει στους βουλευτές του περί εξωθεσμικού ελέγχου τους. Εντωμεταξύ οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών ζητούν από τον Βασίλη Στίγκα να επιστρέψει την έκτακτη εκλογική χρηματοδότηση και να δοθεί σε σύλλογο καρκινοπαθών παιδιών. Ο κ. Κατσιβαρδάς, με το εξώδικό του ζητεί να αποκαλύψει ο κ. Στίγκας ποια είναι τα εξωθεσμικά κέντρα τα οποία, κατά τον αρχηγό του, τον καθοδηγούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι διαγραφέντες βουλευτές εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας δικής τους κοινοβουλευτικής ομάδας, παίρνοντας μαζί τους και τους άλλους οκτώ βουλευτές και αφήνοντας έξω βεβαίως τον Βασίλη Στίγκα. Αυτή η νέα κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα φέρει το όνομα των Σπαρτιατών, γιατί σύμφωνα με πηγές τους, αυτό ανήκει στον Βασίλη Στίγκα, μαζί με την κρατική επιχορήγηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ