“Μάχη” σήμερα στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική

Μάχη” αναμένεται να δοθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 12 μ.μ. στη Βουλή στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην κοινωνική πολιτική. Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση γίνεται κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει μεταξύ άλλων στη σημαντική μείωση του ποσοστού της ανεργίας της χώρας αλλά και στην αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κονδύλια αυτά συμπεριλαμβάνουν δράσεις όπως την κατάρτιση των ανέργων, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ».

Αιχμή του δόρατος θα είναι το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ως ανάχωμα στις μεγάλες διεθνείς ανατιμήσεις στον τομέα της ενέργειας ενώ ειδική αναφορά θα γίνει στην μεταρρύθμιση της αναστολής της ρήτρας αναπροσαρμογής και στην απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους των ανατιμήσεων στο ρεύμα. Παράλληλα ο Πρωθυπουργός θα ξεδιπλώσει και τα “κυβερνητικά σχέδια” για το φθινόπωρο, εφόσον χρειαστεί, όπως νέες παρεμβάσεις για τη μείωση των τιμών σε ρεύμα και καύσιμα, αν συνεχίσει το διεθνές ράλι τιμών.

Η υπόθεση Novartis

Αλλά και η υπόθεση Novartis  αναμένεται να  συζητηθεί στη Βουλή. “Αυτό που πραγματικά συμβαίνει σήμερα, σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, είναι ότι δύο από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ο Υπουργός που ήταν αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς έχει παραπεμφθεί στο ανώτατο δικαστήριο κατηγορούμενος για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κι ένας δεύτερος Υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα έχει επίσης παραπεμφθεί στο ανώτατο δικαστήριο επειδή παρενέβη σε δημόσιο διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες” τόνισε χθες ο κ. Μητσοτάκης.

Eπιταγή ακρίβειας για το καλοκαίρι: Καμία ανακοίνωση σήμερα στη Βουλή

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι δεν γίνει καμία ανακοίνωση στη Βουλή για την επιταγή ακρίβειας. Όπως είπε ο υπουργός  “δεν θα ανακοινωθεί τίποτα”.

“Είμαστε αρχές Ιουλίου. Μόλις ανακοινώσαμε τα μέτρα για τα καύσιμα. Οι πολίτες ακόμα δεν έχουν δει στο πορτοφόλι τους την παρέμβαση στην ενέργεια…. το 60% της επιστροφής της επιπλέον επιβάρυνσης του προηγούμενου εξαμήνου, θα το δει έως 15 Ιουλίου. Οι πολίτες ακόμα δεν έχουν δει την παρέμβαση στα καύσιμα για το καλοκαίρι. Και πριν δουν οι πολίτες της παρεμβάσεις της πολιτείας δεν συζητάμε αυτές τις παρεμβάσεις και συζητάμε για νέα μέτρα βήμα-βήμα. Αυτή τη στιγμή προέχει να πιστωθούν στους λογαριασμούς των πολιτών περίπου 600 εκατ. ευρώ” , πρόσθεσε.

 

 

 

.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.