Μ. Σφακιανάκης: Οι αντιγραφές είχαν στόχο την αλλοίωση

Μ. Σφακιανάκης: Οι αντιγραφές είχαν στόχο την αλλοίωση

 

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

 

Ευθείες βολές κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για “σκόπιμη αλλοίωση”, η οποία μάλιστα έγινε με “δόλο”, τόσο του cd όσο και του USB στο οποίο περιέχονταν τα 2.063 ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε Τράπεζα του εξωτερικού, άφησε ο προϊστάμενος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Καταθέτοντας στην προανακριτική Επιτροπή που έρευνα την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Σφακιανάκης φέρεται να υποστήριξε ότι “είναι αυτονόητο ότι η αντιγραφή της λίστας από το αρχικό cd σε USB και εν συνέχεια η εκ νέου αντιγραφή του USB σε άλλο USB έγινε με διάθεση αλλοίωσης”.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που έλαβε χώρα στην Επιτροπή:

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Θεωρείτε ότι όλες αυτές οι αλλεπάλληλες αντιγραφές είχαν στόχο την αλλοίωση του αρχείου;

Μανώλης Σφακιανάκης: Είναι αυτονόητο.

Βασίλης Καπερνάρος: Τι είπατε; 

Μανώλης Σφακιανάκης: Εδώ υπάρχει δόλος.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταγραφή του αρχικού cd που ήρθε από τη Γαλλία έγινε από συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ στη συνέχεια ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης Όταν πήρε στα χέρια του το USB ζήτησε από συνεργάτη του να το αντιγράψει σε άλλο USB.

Παράλληλα, ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί δεν έχει μέχρι σήμερα πάρει στα χέρια του το επίμαχο ηλεκτρονικό υλικό, εκτίμησε ότι “αν είχε πάρει από την αρχή στα χέρια του το ηλεκτρονικό υλικό, είτε με τη μορφή του αρχικού cd είτε με την μορφή του πρώτου USB, θα μπορούσε εντός 2 ημερών να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα. “Τώρα δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα”, φέρεται να είπε ο κ. Σφακιανάκης στους βουλευτές.

Πλην του κ. Σφακιανάκη ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπίκας υποστήριξε ότι εκείνος ήταν που ενημέρωσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την ύπαρξη της λίστας, πληροφορία την οποία ο κ. Μπίκας ισχυρίστηκε ότι έμαθε από το ξένο τύπο και στη συνέχεια τη διασταύρωσε με τον Γάλλο ομόλογο του, τον Δεκέμβριο του 2009. 

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Μπίκας, ο ίδιος δεν είχε περαιτέρωεμπλοκή στην υπόθεση καθώς ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με τις γαλλικές

αρχές για να έρθει η λίστα στην χώρα μας, ενώ ποτέ δεν πέρασε από τα χέρια του το επίμαχο υλικό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Μπίκας διέψευσε την πληροφορία ότι η χώρα μας κατάβαλε χρηματικό τίμημα προκειμένου να πάρει την λίστα.

Την Πέμπτη το κατώφλι της Επιτροπής θα περάσουν : ο πρώην γγ του Υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης καθώς και ο συνταξιούχος πρέσβης Ηλίας Κλής.

Στο “μικροσκόπιο” της Επιτροπής επίσης μπαίνει επίσης το στενό επιτελείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου καθώς έχουν επίσης κληθεί να καταθέσουν η διευθύντρια του γραφείου του Χρύσα Χατζή και οι συνεργάτες του Σοφία Ρίτσου και Γιώργος Αγγελόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μόνα Παπαδάκου που από πολλούς θεωρούνταν το “δεξί χέρι” του Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα καταθέσει στα μέσα Φεβρουαρίου καθώς απουσιάζει στο εξωτερικό.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ