“Μ-ΟΝΟΜΑ-χία” στο ΠΑΣΟΚ

“Μ-ΟΝΟΜΑ-χία” στο ΠΑΣΟΚ

Προσπάθεια εκτόνωσης των αντιδράσεων που δημιουργήθηκαν με αφορμή ερωτηματολόγια και άλλα κείμενα που τροφοδοτούν τον προσυνεδριακό διάλογο και τα οποία θέτουν ακόμα και θέμα αλλαγής ονόματος και συμβόλων, επιχειρεί η Ιπποκράτους.

Κύκλοι που βρίσκονται πολύ κοντά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τονίζουν ότι η “προσυνεδριακή διαδικασία δεν είναι μια εσωστρεφής διαδικασία που αφορά μόνο όσους έχουν δώσει προ πολλού απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, αλλά είναι μια ανοιχτή διαδικασία επαφής και διαλόγου του ΠΑΣΟΚ με όσο γίνεται περισότερες κοινωνικές δυνάμεις”.

Το γεγονός ότι κωδικοποιούνται ερωτήματα που τίθενται στον κοινωνικό και δημοσιογραφικό διάλογο, επισημαίνουν στην Ιπποκράτους, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις που αποτυπώθηκαν και στα προσυνεδριακά κείμενα για το σχέδιο διακήρυξης, το σχέδιο καταστατικού και το πλαίσιο του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, το οποίο θα εξειδικευτεί και θα συμπληρωθεί μέσω όχι μόνο του προσυνεδριακού διαλόγου, αλλά και του διαρκούς διαλόγου του ΠΑΣΟΚ με τους παραγωγικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.

“Ο διάλογος θέλει αντοχή, ψυχραιμία και ικανότητα συμμετοχής σε αυτόν με επιχειρήματα”, λένε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο που απέστειλε σε όλες τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ο Συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας, Πάρις Κουκουλόπουλος, στο τραπέζι του προσυνεδριακού διαλόγου μπαίνουν τόσο το  όνομα όσο και τα σύμβολά του ΠΑΣΟΚ.

Έντονη ήταν η αντίδραση του μέλους της πολιτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:  “Δεν ήξερα ότι τα πολιτικά κόμματα λειτουργούν και με όρους εταιρειών δημοσκοπήσεων. Δεν πίστευα ότι μια πολιτική διαδικασία θα μεταβαλλόταν σε ένα “σούπερ μάρκετ” ανοησιών και πρωτοφανών τακτικών”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ