Λυκουρέντζος: Έχει χαθεί το μέτρο με την υπερφορολόγιση

Λυκουρέντζος: Έχει χαθεί το μέτρο με την υπερφορολόγιση

Ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τον ΕΝΦΙΑ, την ψήφισή του, την πίεση κάτω από την οποία λειτουργούν οι βουλευτές.

«Αποκαρδίωση και απογοήτευση επικρατεί για τον ΕΝΦΙΑ. Η υπερφορολόγιση έχει εξουθενώσει τους πολίτες. Ο ΕΝΦΙΑ, η προκαταβολή του 55%, έχει χαθεί το μέτρο. Βεβαίως η πατρίδα είναι σε δύσκολή θέση, αλλά όχι αυτό που συμβαίνει. Θα έχει διπλό κόστος. 1ον δεν θα πληρωθούν αυτοί οι φόροι και 2ον η κυβέρνηση θα το πληρώσει την ώρα της εκλογής», σχολίασε αρχικά ο κ. Λυκουρέντζος και συνέχισε:

«Αυτό θα αλλάξει μόνο αν οι αρχές προσεγγίσουν την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ξέρει ο κ. Χαρδούβελης, ότι λειτουργούν κάτω από την πίεση, δεν θα πάρουμε τη δόση, θα πέσει η κυβέρνηση. Αν δεν ψηφίσω εγώ σήμερα, 1ον η κυβέρνηση χάνει την εμπιστοσύνη, εγώ θα διαγραφώ από την κοινοβουλευτική ομάδα. Στη Δημοκρατία, οι βουλευτές έχουν λόγο. Η έννοια της κομματικής πειθαρχίας, εδώ έχει εφευρεθεί. Ο βουλευτής παίρνει θέση και μέσα από τις δυνατότητες που έχει μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

«Υπάρχουν ευθύνες. Η πολιτική σταθερότητα εξασφαλίζεται από την δυνατότητα της μεσαίας τάξης να διατηρήσει τους θεσμούς της δημοκρατίας. Η μεσαία τάξη αποδυναμώνεται και ενισχύονται τα άκρα. Η πολιτική σταθερότητα εξασφαλίζεται με διάλογο. Θα προτιμούσα να είχε μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ παρά να μοιράζουμε πεντακοσάρικα. Κοινωνικό πρόσωπο με επιδόματα δεν αποκτούμε», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ