Λυκουρέντζος: Δεν υπάρχει θέμα με τα ακριβά φάρμακα

Λυκουρέντζος: Δεν υπάρχει θέμα με τα ακριβά φάρμακα 

 

«Δεν τίθεται θέμα μείωσης στη λίστα των ακριβών φαρμάκων, οι ασθενείς μπορούν να τα προμηθεύονται από τον ΕΟΠΥΥ, ή τα νοσοκομεία, αν δεν τα χορηγούν τα φαρμακεία», είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Διαψεύδοντας και αυτός, το σημερινό δημοσίευμα των Νέων, για «ψαλίδι της λίστας» των ακριβών φαρμάκων.

Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ είπε ότι «δεν αληθεύει ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε χρεωκοπία», ενώ υπογράμμισε ότι ,με την ενοποίηση των ταμείων, θα υπάρξει και μείωση των εξόδων αλλά και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες. «Δόθηκαν ήδη εντολές», είπε για το ίδιο θέμα, «να αξιοποιηθεί το προσωπικό των ταμείων».

Σε ότι αφορά δημοσιεύματα ότι ο κ. Σαμαράς, τηλεφώνησε σε διοικητές ταμείων και τους είπε να δώσουν τα χρήματα που οφείλουν στον ΕΟΠΥΥ, είπε: «Ο πρωθυπουργός δεν διστάζει να παίρνει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να επιτευχθούν οι στόχοι μας».

Για το αν υπάρχουν προβλήματα με την προμήθεια υλικών στα νοσοκομεία, είπε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα, κανένας ασθενής δεν πρόκειται να στερηθεί των υπηρεσιών υγείας».

Για το νοσοκομείο της Ικαρίας και τις διαμαρτυρίες για την συγχώνευσή του με αυτό της Σάμου, είπε ότι «πρέπει να περιοριστεί το διοικητικό κόστος» και ότι «οι ασθενείς θα απολαμβάνουν των υπηρεσιών υγείας που πρέπει». Υπογράμμισε επίσης, ότι σήμερα αποφασίστηκε η πλήρης νοσοκομειακή και ιατρική κάλυψη  των κέντρων υγείας των νησιών, για την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού.

Για την παραδοχή λαθών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε: « αυτό που προέχει είναι να επιτύχουμε τους στόχους μας, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα. Πρέπει η χώρα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Στο κομμάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής, πρέπει να επιμείνουμε».

Ακούστε το ηχητικό: 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ