Λυκούδης: Με συμμετοχή του κόσμου ο αρχηγός στο νέο σχήμα της κεντροαριστεράς

Την εκτίμησή του ότι ο αρχηγός στον, υπό ίδρυση, νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς θα πρέπει να αναδειχθεί με τη συναίνεση και τη συμμετοχή του κόσμου, εξέφρασε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο “Πρακτορείο FM”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λυκούδης, στο ερώτημα ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί με επιτυχία το εγχείρημα Φώφη Γεννηματά – Σταύρος Θεοδωράκης, είπε: «Αυτό θα προκύψει μέσα από τις διαδικασίες αυτής της προσπάθειας και με τη συνεννόηση βέβαια του κόσμου, ο οποίος θα κληθεί να συμμετάσχει στην ανάδειξή του. Νομίζω δεν είναι τώρα εύκολο να πει ο καθένας ο,τιδήποτε, ή τι σκέφτεται, ή τι νομίζει κλπ, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε ο ηγέτης του χώρου».

Παράλληλα, στο ερώτημα αν εκτιμά ότι από την επιχειρούμενη συνεργασία στον χώρο της κεντροαριστεράς, θα προκύψει ένα ενιαίο πολιτικό σχήμα, ή ένας συνασπισμός κομμάτων ο κ. Λυκούδης απάντησε ότι εύχεται και ελπίζει στη συγκρότηση ενός «νέου – μεγάλου φορέα», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αίσιο τέλος. «Αυτό που θα δημιουργήσει δυνατότητες έμπνευσης σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που φέρεται σήμερα να αναζητεί πολιτική στέγη, είναι αν αυτή η προσπάθεια καταλήξει σε ένα νέο και μεγάλο φορέα, στον μεσαίο χώρο που λέμε, και λιγότερο στο αν συγκροτηθεί μια συμμαχία κομμάτων» επισήμανε ο κ. Λυκούδης.

Καταλήγοντας, είπε ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να πάει πίσω και υπογράμμισε ότι εάν εμφανιστεί ότι ο χώρος αποτυγχάνει να συνεννοηθεί «θα είναι η κακή του πολιτική μοίρα από δω και μπρος». 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το κοινό ανακοινωθέν τρόικας-οικονομικού επιτελείου για την παύση εργασιών

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή – Αισιοδοξία για τα επόμενα βήματα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ