Λοβέρδος: Υπό προϋποθέσεις με αφορά η συμμετοχή στην κυβέρνηση

Λοβέρδος: Υπό προϋποθέσεις με αφορά η συμμετοχή στην κυβέρνηση

 

«Πράγματι είχαμε κάνει αυτήν τη συζήτηση και είχαμε πει ότι τις ημέρες μετά από τις εκλογές θα βρούμε έναν τρόπο μόνιμης συνεργασίας κατά τον Κανονισμό της Βουλής. Όπως κάναμε στην Ελιά, θα μεταφέρουμε αυτό το πρότυπο στη Βουλή, όπου βέβαια έχουμε την ιδιαιτερότητα οι υπόλοιπες κινήσεις που συμμετέχουν στην Ελιά να μην έχουν βουλευτές και έτσι μας περιορίζει στη χρήση του όρου «Ελιά» αλλά μπορούμε πχ να πάμε σε μία λύση ΠΑΣΟΚ- Ανεξαρτήτων» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Για την Κεντροαριστερά ανέφερε πως μπορεί να φτάσει το 15% και πρόσθεσε: «Η χώρα έχει μπροστά της πάρα πολύ μεγάλα καθήκοντα και θα το δει αυτό κανείς αν συνεκτιμήσει ότι τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο λαός, με τη δική του εντολή, την ανήγαγε σε κυρίαρχη δύναμη. Άρα, χωρίς ηγεμονισμούς, θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, διότι διευκολύνεται και από την περίσταση από ορισμένους παράγοντες. Υπάρχουν προσωπικότητες στον χώρο που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί, υπάρχει το Ποτάμι που επέλεξε να συνεργαστεί με την ευρωομάδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υπάρχει και η ΔΗΜΑΡ, η οποία περνά μία οδυνηρή κρίση».

Σημειώνεται ότι σε ερώτηση  για το εάν θα συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Δεν μπορώ να συζητήσω τίποτα, ούτε έχει γίνει κάποια συζήτηση. Και δεν θα μπορούσα να συζητήσω, στο μέτρο τού ότι δεν έχω δει κάποιο κείμενο για τη νέα αυτή κυβερνητική συμφωνία. Αν είναι ένα φλύαρο κείμενο, δεν με αφορά. Αν είναι ένα κείμενο στοχοθετημένων πολιτικών, βεβαίως και με αφορά».

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.