Λοβέρδος στον Realfm 97,8: Πρέπει να περιμένουμε μια μορφή υβριδικής επίθεσης από τους Τούρκους

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα για τις τουρκικές προκλήσεις. “Ήταν μια καλή στιγμή, αλλά δεν ήταν μοναδική, γιατί πάντα εκτός Ελλάδος είμαστε σε συντονισμό, απλά τώρα έτυχε αυτό το γεγονός με τον Ακάρ να κάνει γνωστή την ομόνοια που υπάρχει εκτός συνόρων από την πλευρά των Ελλήνων πολιτικών”.

“Μετά τον Έβρο, το μυαλό πρέπει να πηγαίνει σε υβριδικές μορφές επεισοδίων. Στον Έβρο ήταν υβριδική επίθεση, μια μορφή υβριδικού πολέμου χωρίς όπλα. Κάτι τέτοιο, αντίστοιχο με drones μπορεί κάποιος να το περιμένει. Αυτό που ζήσαμε εδώ σας διαβεβαιώ ότι στα χρόνια που είμαι στην πολιτική, έχω δει πολλούς Τούρκους υπουργούς, πρωθυπουργούς, υπουργούς από άλλες χώρες, κανένας Τούρκος ή μη δεν έκανε αυτά που κάνουν τώρα. Η στάση είναι πρωτοφανής” σχολίασε.

“Ήταν απρεπές, προβοκατόρικο και μεθοδευμένο. Μίλησε στα Αγγλικά, διάβαζε το κείμενο. Ήξερε ότι είμαστε εκεί. Μετά ενώ προφασίστηκε ταξίδι στις Βρυξέλλες, έμεινε ένα τέταρτο σε πηγαδάκια εκεί και 1,5 ώρα στο ξενοδοχείο. Σταμάτησε τη συζήτηση. Και χθες πάλι ο υπουργός Εσωτερικών με κάρτες έδειξε τα προβλήματα με την μετανάστευση και έκανε σκληρή επίθεση στην Ελλάδα με τα fake news για τον Έβρο, για το Αιγαίο κτλ και ζήτησε να καταργηθεί η Frontex” είπε για το επεισόδιο.

“Του Ακάρ ήταν μεθοδευμένο, το ήθελε αυτό” επεσήμανε.

“Πιέζονται οικονομικά, πολιτικά, πρέπει να βρουν μια διέξοδο. Πιστεύω ότι στο μυαλό τους έχουν – δεν ξέρω αν θα το κάνουν και πότε – μια μορφή υβριδικής επίθεσης όπως έκαναν στον Έβρο με κάποιο άλλο μέσο. Μίλησα με τον κ. Παναγιωτόπουλο μετά το επεισόδιο και του είπε ότι πρέπει να τον ρωτήσει πού το πάει. Νομίζω ότι θα πιεστεί από παντού αλλά δεν αλλάζει” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ