Λινού: Με το 0,4% του Προϋπολογισμού θα μπορούσαν να σιτιστούν όλα τα παιδιά από νηπιαγωγείο μέχρι λύκειο

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό 2024, τόνισε πως «με το 0,4% του κρατικού προϋπολογισμού ή με το 0,2% του ΑΕΠ θα μπορούσαν να σιτιστούν όλα τα παιδιά που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας».

Η κα Λινού ανέφερε πως ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό να σιτιστούν όλα τα παιδιά, τουλάχιστον «ας σιτίσουμε τους μαθητές που φοιτούν στα νηπιαγωγεία. Κάτι τέτοιο θα κοστίσει 60 εκατ. ευρώ, ενώ αν σιτίσουμε όλα τα παιδιά της Θεσσαλίας που βρίσκονται σε κρίση, θα κοστίσει 37 εκατ. ευρώ. Μην μου πείτε ότι δεν τα έχουμε», με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συναδέλφους της από άλλα κόμματα, να την χειροκροτούν.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «σήμερα στα παιδιά που φοιτούν στα νηπιαγωγεία της χώρας μας, δεν παρέχεται από την Πολιτεία ούτε ένα ποτήρι γάλα», την στιγμή που, όπως είπε η κα Λινού, στο 83% των άλλων χωρών, δίνεται φαγητό, «είτε σε όλα, είτε σε κάποια παιδιά. Σιτίζονται 418 εκατ. παιδιά, από τα οποία το 1/3 παίρνει καθολική σίτιση στο σχολείο τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ