Λιάνα Κανέλλη: «Είχα φτάσει στην αθλιότητα να καπνίζω 80 τσιγάρα την ημέρα» – Το μήνυμά της στους νέους

Μήνυμα στους νέους να μην ξεκινήσουν το κάπνισμα, γιατί «δεν προσφέρει τίποτα», έστειλε η Λιάνα Κανέλλη, η οποία μίλησε για την σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε και την απόφασή της να απαλλαγεί απ’ αυτή την βλαβερή συνήθεια.

Όπως εξήγησε η Λιάνα Κανέλλη, κάπνιζε επί 55 χρόνια, ενώ επί πανδημίας έφτασε στο σημείο να κάνει 80 τσιγάρα την ημέρα. Αποφάσισε να το κόψει «μαχαίρι», όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ημέρες στη ΜΕΘ, έχοντας προσβληθεί από πνευμονία και RSV.

«Είχα φτάσει στην αθλιότητα, μεσούσης της πανδημίας, να καπνίζω 4 πακέτα τσιγάρα, δηλαδή 80 τσιγάρα την ημέρα. Το έκοψα μαχαίρι. Το έκοψα την ημέρα που πήγα στο νοσοκομείο. Το ήθελα. Ήταν βούληση σκέτη, εγώ και το τσιγάρο τελειώσαμε» είπε η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (15/2) στον ΣΚΑΪ.

«Το τσιγάρο συνέβαλε πάρα πολύ (σ.σ. στην περιπέτεια της υγείας της), επειδή δεν έχουν ελαστικότητα τα πνευμόνια ενός ανθρώπου που καπνίζει κάθε μέρα… Είχα το προνόμιο να έχω γερά πνευμόνια, έπαιξε, όμως, ρόλο και η δουλειά, η άσκηση του διαφράγματος, ότι μπορώ να βήξω» υπογράμμισε.

Απευθύνθηκε στη συνέχεια στους νέους ανθρώπους: «Κάπνισα για τρεις ζωές και παραλίγο να χάσω τη ζωή μου, ας μην το ξεκινήσουν οι νέοι, δεν προσφέρει τίποτα. Νόμιζα ότι προσφέρει απόλαυση».

«Η αποστέρηση από τη νικοτίνη θέλει βοήθεια, γιατί οι γιατροί μου είπαν ότι αν δεν ακολουθήσω διαδικασία απεξάρτησης θα έχω προβλήματα. Πάτε στα νοσοκομεία, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Σκέψου ότι από την κοκαΐνη μπορείς να βγεις σε έναν μήνα με την βοήθεια γιατρού, από το τσιγάρο θέλεις από 6 μήνες έως 5 χρόνια», είπε και πρόσθεσε ότι «είναι εξαρτησιογόνα ουσία, που ευτυχώς αποβάλλεται από τον οργανισμό».

«Ταλαιπωρήθηκα πολύ, υπήρχαν στιγμές που είπα “πάει, παραδίδω το πνεύμα”. Αλλά δεν ήθελα να πεθάνω, είχα πράγματα να κάνω. Αν έχεις στάση Διγενή θα το παλέψεις. Το ξέρουμε όλοι ότι θα πεθάνουμε, σκοπός είναι το πώς ζούμε. Πιο εύκολα σκοτώνει η μοναξιά από την αρρώστια, θες ανθρώπους να σε σκέφτονται, για να ζήσεις γι’ αυτούς, θες σκοπό, θέλεις μάχη, θέλεις πάλη. Αν το εγκαταλείψεις, θα σε εγκαταλείψει. Η ζωή είναι ωραία, γιατί είναι δύσκολη», είπε και συμπλήρωσε: «Ο σκοπός είναι η κοινωνία, το σχολείο και η ζωή να σε μαθαίνει να επανεκτιμάς τα πράγματα, χωρίς να φτάνεις στον θάνατο.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ