LIVE – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης απαντά στον Τσίπρα

Σε λίγα λεπτά ξεκινά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό του Tae Kwon Do, το οποίο θα αρχίσει με την ομιλία του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη όμως, την τελευταία στιγμή, η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα είναι αυτή που έχει «ταράξει τα νερά» και την οποία συζητούν στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έναρξη του συνεδρίου έχει καθυστερήσει,  ενώ μόλις έγινε γνωστή η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη σήμανε συναγερμός. Οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στο σπίτι του μέχρι και πριν από λίγο, γράφοντας ξανά την ομιλία του, καθώς πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

«Ο Πρόεδρος, έθεσε προχθές καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Και πιστεύω ορθώς το έπραξε. Εκλέχτηκε χωρίς να προλάβει να διατυπώσει αναλυτικά τις θέσεις και το σχέδιό του. Για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας.  Μόνο που την ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει να τη ζητήσει από αυτούς που τον εξέλεξαν Πρόεδρο και όχι από την Πολιτική Γραμματεία. Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας πως δεν θα δώσει το παρών στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να αναφερθεί ευθέως στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού. Είναι πολύ πιθανόν να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου, ήταν εκείνος που έθεσε το θέμα της αναβάπτισής του μέσω της Πολιτικής Γραμματείας, λέγοντας «Ή πρόεδρος μέχρι τις εκλογές ή αναβάπτιση στο Συνέδριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης είναι πιθανόν να ζητήσει να πάει σε εσωκομματικές εκλογές μετά το συνέδριο, το αργότερο σε έναν μήνα προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

  • «Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», θα πει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης.

 

  • Δείτε φωτογραφίες από το συνέδριο

  • Και ο Τάιλερ ΜακΜπεθ στο συνέδριο
  •  
  • Τεμπονέρας: Είναι η ώρα να μιλήσουν η οργανωμένη βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι η ώρα να μιλήσουν η οργανωμένη βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα οι νόμιμοι πραγματικοί ιδιοκτήτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και διαμορφώνουν την επόμενη μέρα. Είναι μια μέρα γιορτής και μέρα δημοκρατίας. Καλές εργασίες στο συνέδριό μας», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ενώ ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία δεν απάντησε.

  • Ενόχληση Κασσελάκη για την ξαφνική παρέμβαση Τσίπρα

Από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη εκφράζεται η έντονη ενόχληση για τον αιφνιδιασμό του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το MEGA, το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο για αντιθεσμική κίνηση λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν 2 ώρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου ο πρώην πρωθυπουργός να κάνει μια τέτοια παρέμβαση που στην πραγματικότητα τινάζει τα πάντα στον αέρα.

Οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη μέχρι και πριν από λίγο ήταν στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου διόρθωναν την ομιλία του.

Όπως μετέδωσε το MEGA, στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη πριν από μερικές ημέρες είχαν φτάσει κάποια μηνύματα που έκαναν λόγο για επικείμενη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα ηχηρή, όπως δηλαδή αυτή που τελικά έκανε ο πρώην πρωθυπουργός.

  • Οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα

Λίγο πριν την έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του προέδρου, παρουσία πέντε χιλιάδων συνέδρων, ο Αλέξη Τσίπρας παρενέβη με δήλωσή του, όπου καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη. Εν τω μεταξύ, έχουμε τις πρώτες αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνουν στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, όπου σε λίγη ώρα αναμένεται η ομιλία Κασσελάκη.

Ο Βασίλης Κόκκαλης έκανε λόγο για σοφή και σωστή δήλωση, ενώ εκτίμησε πως δεν πρόκειται για αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι μία ξεκάθαρη και έντιμη λύση, είπε, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να ανασυνταχθεί στην πράξη και όχι στα λόγια πλέον.

Από την πλευρά του ο Γιάννης  Ραγκούσης δεν έκανε κάποιο σχόλιο, λέγοντας πως «όταν έρθει η ώρα να μιλήσω, θα πω τη γνώμη μου».

«Καθετί που λέγεται από τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί κατεύθυνση στην οποία πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι για το καλό του πολίτη και της χώρας. Ακούμε τον άνθρωπο που δημιούργησε τον ΣΥΡΙΖΑ της κυβέρνησης της εξουσίας του 36% και προχωράμε με βήματα σταθερά για τους πολίτες» τόνισε από την πλευρά του ο Χρήστος Γιαννούλης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει στιβαρό μήνυμα αλλαγής και αντεπίθεσης. Χάσαμε μάχες αλλά οι πιο κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας μπορούν να κερδηθούν με σοβαρότητα και αξιοπιστία. Χωρίς ναρκισσισμούς και παλινωδίες. Η δύναμη να αντληθεί, η λύση να δοθεί… από το Λαό με το Λαό για το Λαό» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος.

«Χαίρομαι που λίγες ώρες, αφού σε συνέντευξή μου στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών fm, επισήμανα ότι ο Κασσελάκης δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από μια νέα προσφυγή στη βάση — το αντίθετο — τοποθετείται υπέρ αυτής της λύσης, μεταξύ των άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας. Το συνέδριο μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δεν μπορούν όντως να υπάρχουν γκρίζες ζώνες», έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος στο Twitter.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ