Λαζαρίδης: Δεν θα συμφωνήσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα συμφωνήσει στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Είμαστε αντίθετοι στον πυρήνα του νόμου Παππά. Η διαφορά μας δεν είναι σημειακή, έχει να κάνει συνολικά με την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία του νόμου Παππά» τόνισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «τα βασικά σημεία της πρότασης νόμου που δώσαμε στη δημοσιότητα είναι ότι θέλουμε να καταργηθεί πλήρως ο νόμος Παππά, να μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και αφού αυτό νομοθετηθεί θα πάμε να συγκροτήσουμε το ΕΣΡ»

«Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση στη λογική την οποία καταθέτουμε ως ΝΔ, θα ψηφιστούν από τη Βουλή, κατά συνέπεια θα έχουν μεταφερθεί οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και τότε θα συμφωνήσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαρίδης σημειώνοντας ότι: «το γεγονός ότι δεν έχουμε ΕΣΡ οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση. Οφείλεται στο νόμο Παππά και στη νομοτεχνική βελτίωση που είχε καταθέσει και στην ουσία κατήργησε τα μέλη του ΕΣΡ, ενώ θα μπορούσαν να συνεδριάζουν».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Η ΝΔ για τη συνέντευξη του Νίκου Παππά στον Νίκο Χατζηνικολάου

Θεοδωράκης:Προτείνουμε τον Γιάννη Τζαννετάκο για το ΕΣΡ – ΒΙΝΤΕΟ

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τo ΕΣΡ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.