Λαζαρίδης: Δεν σχεδιάζει άμεσα ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός

Λαζαρίδης: Δεν σχεδιάζει άμεσα ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός

 

«Δεν σχεδιάζει άμεσα ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας,  Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Λαζαρίδη:

-Δεν σχεδιάζει άμεσα ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη χειρότερη οικονομική κρίση  και τα καταφέρνει. Αυτά που χρειάζονται να αλλάξουν δεν είναι μόνο επικεφαλείς υπουργείων.  Χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο δημόσιας διοίκησης. Ο Πρωθυπουργός θέλει μικρότερο υπουργικό συμβούλιο. Αλλά αν το κάνει τώρα θα διαλυθούν όλα.

-Για το θέμα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια: Το θέμα θα διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες.

-Για το δημόσιο τομέα: Κάνουμε μία πρώτη διπλή αξιολόγηση. Πόσες και ποιες θέσεις εργασίας χρειαζόμαστε και ποια πρόσωπα χρειαζόμαστε. Το ξεσκαρτάρισμα στο δημόσιο θα γίνει.

-Για τις Γερμανικές αποζημιώσεις: Είναι ένα άλλο ταμπού που έσπασε. Δώσαμε υπόσταση στο θέμα. Από εδώ και πέρα πρέπει να το προφυλάξουμε και να μην το κάψουμε. Θα γίνουν οι απα��αίτητοι και εθνικά ωφέλιμοι χειρισμοί.

-Για το θέμα των ΑΟΖ: Και αυτό ήταν ταμπού και έσπασε. Θέλει λεπτούς χειρισμούς. Ήδη ο πρωθυπουργός είπε για ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες θωράκισης της ΑΟΖ.

Ακούστε το ηχητικό: 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ