Λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή αποδράσεων

Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή αποδράσεων

Μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών όπως αυτό που συνέβη με την απόδραση στα Τρίκαλα προωθεί η κυβέρνηση.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας κ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης κ Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων, όπως είναι η ενίσχυση της φρουράς των φυλακών, τα οποία θα αποτρέπουν την προσέγγιση εγκληματιών στα εξωτερικούς χώρους, αλλά και η οργάνωση μιας φυλακής υψίστης ασφάλειας όπου και θα μεταφερθούν οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα.

Ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων ενώ άλλοι 200 θα προέλθουν από την κινητικότητα στο Δημόσιο. Όσον αφορά την απόδραση στα Τρίκαλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα, ενώ έρευνα διεξάγεται και μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς κρατουμένων

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η ΕΛΑΣ θα παραχωρήσει βαρύ εξοπλισμό στους εξωτερικούς φρουρούς ενώ θα βοηθήσει και με την παρουσία ειδικών δυνάμεων των ΕΚΑΜ σε τακτικές έρευνας στα κελιά των βαρυποινιτών.

Μοιράσου το:

Προσθέστε το enikos.gr στην Google
σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK