Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Έχουμε νέα τουρκική “εισβολή” στο νησί – ΒΙΝΤΕΟ

Στις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος, κάνοντας λόγο για μία συνεχώς αυξανομένη τουρκική επιθετική πολιτική, που στηρίζεται στην πολιτική των κανονιοφόρων και για νέα τουρκική “εισβολή” στο νησί.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κούσιος μίλησε για εισβολή στην ΑΟΖ της Κύπρου από τους Τούρκους, σημειώνοντας ότι οι αυτές οι γεωτρήσεις έγιναν σε σημεία προκειμένου να σταλούν συγκεκριμένα μηνύματα.

Επιβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα προσφύγει στη Χάγη. «Έχουμε προετοιμαστεί νομικά για αυτό, όπως έχει ανακοινώσει και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι δεν μπόρεσαν να επιδώσουν την ρηματική διακοίνωση.

Σχετικά με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται κάτι τέτοιο και σαν πρώτο βήμα, όπως είπε είναι ικανοποιητικό. «Αν το διαχειριστούμε σωστά θα δούμε εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Κύπρος ανησυχεί για θερμό επεισόδιο, ωστόσο, τόνισε: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο με την Κύπρο».

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.