Κυβερνητικές πηγές σε Βενιζέλο: Δεν απαιτείται η παρουσία 151 βουλευτών για την έγκυρη λήψη απόφασης

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Αναφορικά με τη χθεσινή διαδικασία στη Βουλή και απαντώντας στην αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:

«1. Κατά την πρωινή ανάρτηση του Ευ. Βενιζέλου “δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις έγκυρης λήψης απόφασης για την οποία απαιτούνται τουλάχιστον 151 και όχι τουλάχιστον 75 βουλευτές”. Κατά τη νέα ανάρτηση “κατά το άρθρο 86 παρ. 3 απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, όχι ως απαρτία αλλά ως ελάχιστη πλειοψηφία”. Άρα συνομολογείται εν τέλει ότι δεν απαιτείται η παρουσία 151 βουλευτών για την έγκυρη λήψη απόφασης.

2. Κατά τη νέα ανάρτηση, με επίκληση του προηγουμένου του 2008-2009, θα έπρεπε η Βουλή να κληθεί να αποφασίσει ως προς το διαδικαστικό ζήτημα αναβολής της ψηφοφορίας “λόγω απουσίας των βουλευτών της συμπολίτευσης”. Η αναφορά δεν λαμβάνει υπόψη ότι α) το 2008-2009 ουδεμία ψηφοφορία επί του διαδικαστικού ζητήματος έλαβε χώρα, β) εν προκειμένω, κατά τη χθεσινή διαδικασία, δεν υπήρχε “απουσία των βουλευτών της συμπολίτευσης”, η οποία εκπροσωπούνταν κανονικά στην αίθουσα».

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.