Κυβερνητικές πηγές: Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος Κομισιόν – ΔΝΤ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Αισιοδοξία για την τελική υπογραφή συμφωνίας εξέφραζαν κυβερνητικές πηγές στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μάλιστα ότι «αν δεν είναι ενιαία, δεν είναι βιώσιμη» και παραπέμποντας ως το τέλος του μήνα για να έχουμε εξελίξεις. 

Ειδικότερα, ανώτατη κυβερνητική πηγή υποστήριζε ότι δεν μπορεί να μην μπει το θέμα του χρέους στη συμφωνία, ενώ θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για το τι γίνεται μετά. Μίλησε για εντατικοποίηση του Brussels Group, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι το κείμενο της συμφωνίας έχει ήδη αρχίσει να γράφεται στα κομμάτια που οι δύο πλευρές συμφωνούν. Υποστήριξε μάλιστα, πως αν μέχρι το τέλος του μήνα τελειώσουν τα Brussels Groups, μία ή δύο μέρες μετά θα συγκληθεί το Eurogroup. «Δεν πρέπει να υπάρχουν καθυστερήσεις σε αυτά», είπε. 

Σημειώνοντας ότι η Κομισιόν είναι σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από το ΔΝΤ, ο ίδιος υποστήριξε ότι το ΔΝΤ υπήρξε και αντικείμενο της συζήτησης του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, αλλά και πως σε ορισμένες περιπτώσεις η Γερμανία κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο τηλεφώνημά του με τον Τζακ Λιου, ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη να υπογραφεί συμφωνία, παρατηρώντας πάντως πως ενώ το ΔΝΤ ξεκίνησε με θέσεις πιο κοντά στην «αντιλιτότητα», τώρα έχει ατζέντα που σπρώχνει για αλλαγές και στο ασφαλιστικό. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε πως η κυρίαρχη άποψη στο Ταμείο είναι πως αν η Ελλάδα συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ δεν θα μπει εμπόδιο…

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας σε Λιου: Δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ τον Ιούνιο – ΒΙΝΤΕΟ

Κυβερνητικές πηγές: Άρχισε να γράφεται η συμφωνία

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.