Κυβερνητικές πηγές: Διαρκής ενημέρωση του Πρωθυπουργού για τις πυρκαγιές

Διαρκής είναι η ενημέρωση του Πρωθυπουργού για τις πυρκαγιές στην Αττική και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, πρώτο μέλημα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και η διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, οι οποίοι βρίσκονται από νωρίς στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, για το συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της χώρας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επισημαίνουν επίσης ότι στην Αττική, έγινε χρήση του 112 για την εκκένωση των οικισμών Αγ. Παντελεήμονα, ‘Αρη, Αναβύσσου και ΑΤΕ αφού πρώτα στεγανοποιήθηκαν οι δρόμοι διαφυγής. Ο συνολικός αριθμός των δασικών πυρκαγιών το τελευταίο 24ωρο είναι 71 και σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ