Κυρίτσης: Πρόσφυγες και μετανάστες να εμπιστευθούν τις ελληνικές αρχές

Δήλωση του εκπροσώπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχε��ρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργου Κυρίτση, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου:

«Βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου για την προσφυγική κρίση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Η σύσκεψη αφορά όλα τα σχετικά θέματα. Εγώ θα σας ενημερώσω κυρίως με αφορμή το σημερινό σοβαρό περιστατικό, στα σύνορα, στην Ειδομένη.

Υπάρχει ένα θέμα παραπληροφόρησης των προσφύγων και των μεταναστών, το οποίο διαπιστώσαμε με την κίνηση μεγάλης ομάδας προσφύγων και μεταναστών που πέρασαν τη συνοριακή γραμμή προς την ΠΓΔΜ.

Έχουμε στα χέρια μας φυλλάδια τα οποία δείχνουν ότι αυτή ήταν μια οργανωμένη κίνηση, πάρα πολύ επικίνδυνη, διότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων οι οποίοι πέρασαν μέσα από χείμαρρους και ποτάμια.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλα φυλλάδια τα οποία διανέμονται, με ψέματα που λέγονται στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, όπως να μην μπαίνουν στα πούλμαν που διαθέτει το ελληνικό κράτος, διότι δήθεν θα συλληφθούν και θα απελαθούν στην Τουρκία. Όλα αυτά είναι ψέματα.

Καλούμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εμπιστευθούν τις ελληνικές αρχές και να μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενίας. Τους καλούμε να καταλάβουν ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι απολύτως αδιέξοδη.

Καλούμε επίσης τις εθελοντικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές στην έγκυρη και σωστή πληροφόρηση των προσφύγων και των μεταναστών, ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου για το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

Το άγνωστης προέλευσης φυλλάδιο της Ειδομένης στα ελληνικά – ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου για το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες πέρασαν στα Σκόπια

“Μας ζητούν 250 ευρώ πρόστιμο για παράνομη είσοδο στα Σκόπια” – ΒΙΝΤΕΟ

Έλληνες φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων – ΒΙΝΤΕΟ

Καραβάνι απελπισμένων προσφύγων κατευθύνεται στα Σκόπια – ΒΙΝΤΕΟ

Μαζική έξοδος των προσφύγων από την Ειδομένη προς τα Σκόπια – ΦΩΤΟ

Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ – Πρόσφυγες με σχοινιά προσπαθούν να φτάσουν στα Σκόπια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ