Κυρίτσης: Η Ειδομένη θα έχει αδειάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας

«Η Ειδομένη πιστεύουμε ότι με αυτούς τους ρυθμούς, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει αδειάσει» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυρίτσης ήδη έχουν μετακινηθεί περίπου 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Σημείωσε επίσης ότι πλέον υπάρχουν θέσεις στις δομές φιλοξενίας ώστε να μετακινηθούν όλοι όσοι βρίσκονται στην Ειδομένη.

Ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχαν θέσεις για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. «Προσπαθούσαμε να τις βρούμε και να τις φτιάξουμε» πρόσθεσε. 

«Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάει σε επιλογές βίας και σκληρής καταστολής. Τα ΜΑΤ βρίσκονται εκεί γιατί όσο μεγαλύτερη είναι μια επιχείρηση τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες ασφαλείας» υποστήριξε ο κ. Κυρίτσης.

Για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η παρουσία των δημοσιογράφων στην επιχείρηση ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε: «Το υπουργείο προστασίας του Πολίτη έκρινε ότι η παρουσία μεγάλου αριθμού τηλεοπτικών συνεργείων κυρίως θα επιβράδυνε τη διαδικασία». 

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Τζιτζικώστας: Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε Ειδομένη

Σκληρή δήλωση από τον Αλαβάνο: Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.