Κυρίτσης: 1.000 πρόσφυγες παρέμειναν στις σκηνές – Προσπαθούμε για 10 καταφέραμε τα 8 – ΒΙΝΤΕΟ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και υπεύθυνος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, σχολιάζοντας τις εικόνες με τους μετανάστες στη Λέσβο που μένουν στις χιονισμένες σκηνές και απαντώντας στο αν υπήρχε δυνατότητα αυτές τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες και οι θερμοκρασίες χαμηλές, δήλωσε:

«Ελήφθησαν μέτρα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σε γενικές γραμμές καλύφθηκε ο κόσμος που ήταν εκεί. Έγιναν αντίστοιχες προσπάθειες και στα νησιά, όπου και εκεί ο περισσότερος κόσμος, με εσωτερικές αναδιατάξεις του προσφυγικού πληθυσμού καλύφθηκε. Παρόλα αυτά, έμειναν κάτω από 1.000 άνθρωποι, οι οποίοι παρέμειναν σε σκηνές με θερμαντικά σώματα. Ταλαιπωρείται, κάπως ο κόσμος περισσότερο εκεί, είναι δύο ημέρες ακόμα. Προσπαθούμε να μετακινηθεί ο κόσμος σε καταλύματα, σε ξενοδοχεία, αλλά η πληροφορία που έχω εγώ είναι ότι υπήρξαν αντιδράσεις τοπικές», δήλωσε ο κ. Κυρίτσης και συνέχισε:       

«Το να μείνουν έστω λίγοι άνθρωποι, δηλαδή αν έχεις 10.000 ανθρώπους και κατόρθωσες κάπως να βολέψεις 9.000 και σου μείνανε 1.000 στις σκηνές, όσο και να προσπαθήσεις να ενισχύσεις τις σκηνές με επιπλέον καλύμματα και θερμαντικά σώματα, το πρόβλημα παραμένει, αλλά πάντα προσπαθείς. Προσπαθείς να κάνεις δέκα, θα καταφέρεις τα οκτώ, δυστυχώς», σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν είναι 1.000 ή αν είναι 100 μπορεί στο ζήτημα το ηθικό ή στο ζήτημα της ανθρωπιάς να μην κάνει κάποια διαφορά, αλλά στο ζήτημα το διοικητικό, δηλαδή στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει και στα μέσα που πρέπει να βρει μια διοικητική μηχανή έχει διαφορά», δήλωσε ο κ. Κυρίτσης.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εσωτερικών στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον χιονιά

Επιμένει ο χιονιάς – Σε ποιες περιοχές θα ενταθούν τα φαινόμενα απόψε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ