Κυριάκος Μητσοτάκης προς Αλέξη Τσίπρα: «Aνήκομεν εις την Δύσιν», είτε σας αρέσει είτε όχι

Κατά την τριτολογία του στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε: «Κύριε Τσίπρα κατηγορήσατε αυτή την κυβέρνηση και εμένα ότι “άλλα λέγατε προεκλογικά και άλλα κάνατε μετεκλογικά”. Εσείς που θα σκίζατε τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο. Που τάξατε ό,τι μπορούσατε να φανταστείτε για να κάνετε διεθνώς γνωστή την έννοια της κωλοτούμπας και να υπογράψετε τρίτο μνημόνιο κατηγορείτε αυτήν την κυβέρνηση για αναξιοπιστία όταν υλοποιούμε πλήρως το προεκλογικό μας πρόγραμμα σε όλους τους τομείς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών: «Να θυμίσω ακόμα μία φορά, ότι από αυτό το βήμα, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία μου με τη Συμφωνία των Πρεσπών είχα δηλώσει χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις ότι δεν θα είμαστε σε θέση να αλλάξουμε τη συμφωνία γιατί αποτελεί διεθνώς κυρωμένη σύμβαση του ελληνικού κράτους».

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, είπε: «Η συμφωνία με τις ΗΠΑ ανανεωνόταν ετησίως. Εσείς στα τέσσερα χρόνια πετύχατε καμία βελτίωση; Ήταν αυτόματη διαδικασία ανανέωσης. Σας ρωτώ και πάλι. Εάν είσαστε πρωθυπουργός σε 5 χρόνια από τώρα, θα καταγγείλετε ναι ή όχι τη συμφωνία αυτή; Και πού είναι το πρόβλημα στη συμφωνία και γιατί η παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη σ’ αυτήν τη συγκυρία είναι πρόβλημα ή πλεονέκτημα. Μου έκανε πολύ εντύπωση η επίκληση δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων σε αυτή τη συγκυρία, όπου πρέπει το δυτικό και ατλαντικό ευρωπαϊκό μέτωπο να είναι  αρραγές, έρχεστε και επικαλείστε σ’ αυτήν τη συγκυρία δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων απολύτως ταυτιζόμενος με έναν πολιτικό αρχηγό, ο οποίος δεν είναι στην αίθουσα, τον κ. Βελόπουλο. Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί με τον κ. Καμμένο συγκυβερνήσατε».

Και ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Είμαι υπερήφανος να ηγούμαι μιας παράταξης της οποίας ο ιδρυτής Κωνσταντίνος Καραμανλής, τη δεκαετία του ‘70 είχε πει κάτι το οποίο εξακολουθεί και ισχύει στο ακέραιο, “ανήκομεν εις την Δύσιν”, είτε σας αρέσει είτε όχι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ