Κυριάκος Μητσοτάκης: Πάρτε μέρος στην απογραφή, ας δείξουμε ότι η Ελλάδα μετράει – ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο για τη διαδικασία απογραφής του πληθυσμού, που ξεκίνησε την Τετάρτη, δημοσίευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα social media, σημειώνοντας ότι το σύνθημα της φετινής απογραφής είναι «όλοι μετράμε».

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός στο βίντεο, ο ίδιος ολοκλήρωσε τη διαδικασία της απογραφής για την οικογένειά του «πανεύκολα και γρήγορα. Μόνο με λίγα κλικ στον υπολογιστή μου. Σας καλώ να κάνετε το ίδιο. Έτσι η Πολιτεία θα διαθέτει τα σωστά δεδομένα για τον πληθυσμό και τις ανάγκες του, ώστε να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Να γνωρίζει τη δύναμη κάθε Περιφέρειας και δήμου, αλλά και την κατάσταση των νοικοκυριών, ώστε να φροντίζει καλύτερα για την προστασία και τη χρηματοδότησή τους. Σύμμαχός μας είναι και πάλι το gov.gr».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, «είναι μία ακόμα κατάκτηση του ψηφιακού κράτους».

Στο ίδιο βίντεο, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξηγεί ακριβώς τη διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής. Πληροφορίες δίνει σχετικά και ο Αθ. Θανόπουλος, πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

«Όλοι μετράμε, λοιπόν, στην εθνική προσπάθεια, πάρτε μέρος στην απογραφή, ας δείξουμε ότι η Ελλάδα μετράει», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ