Κυριάκος Μητσοτάκης: Φέρνει στη Βουλή το ζήτημα της ενέργειας – Μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει στη Βουλή το θέμα της ενέργειας, μετά την επιστροφή του από το ταξίδι στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την ενεργειακή κρίση και τον τρόπο αντιμετώπισης της ανόδου των τιμών, αφού επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι, “ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού προσφέρει μία ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της.

Θα συζητήσουν, επίσης, τη στενή μας συνεργασία στις παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας. Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Επίσης, θα γιορτάσουν την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας εδώ και γενιές”

Σημειώνεται πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 16-18 Μαΐου. Με ευκαιρία την παρουσία του στις ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία και στο αμερικανικό Κογκρέσο έπειτα από πρόσκληση της πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

H Νάνσι Πελόζι στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνει πως «καθώς ο κόσμος μας αντιμετωπίζει μια κομβική στιγμή στον αγώνα μεταξύ των δυνάμεων της δημοκρατίας και της απολυταρχίας, η διατλαντική συμμαχία παραμένει ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ελευθερίας στον κόσμο. Το Κογκρέσο και η χώρα μας ανυπομονούν να ακούσουν το μήνυμά σας για τις δημοκρατικές αξίες, καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας, να ενισχύουμε την ασφάλεια και την ελευθερία παγκοσμίως και να χτίζουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.