Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές: Ικανοποιημένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού – Δεν απέκλεισε εμπρησμό

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι φωτιές χθες και σήμερα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από την ενημέρωση που είχε στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι πυρκαγιές να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και  τους εθελοντές που επιχείρησαν και επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα και συνέχισε:  “Ήταν μια πυρκαγιά με πάρα πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά. Ξεκίνησε από την Πεντέλη αλλά πάρα πολύ γρήγορα μπήκε στον αστικό ιστό. Πιστεύω ότι όλοι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό με πολύ γρήγορη και έγκαιρη παρουσία με μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως με πολύ καλύτερο συντονισμός, σε σχέση με αυτά που είχαμε δει στο παρελθόν. Η πυρκαγιά στα Μέγαρα αντιμετωπίζεται με εναέριες δυνάμεις και με επίγεια τμήματα. Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Έχουμε 50 – 60 πυρκαγιές την ημέρα, κάποιες στατιστικά είναι βέβαιο ότι θα ξεφύγουν.”

Ερωτηθείς για τα αίτια των πυρκαγιών, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να αποκλείσουμε τίποτα. Για την Πεντέλη δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο του εμπρησμού. Θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα όταν το ανακριτικό της πυροσβεστικής ολοκληρώσει τη δουλειά του”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ