Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε την κατασκευή νέου, υπερσύγχρονου νοσοκομείου στην Κω

Την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην «πατρίδα του Ιπποκράτη», την Κω, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νησί, στο πλαίσιο σύσκεψης που είχε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά.

 

Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε την ύπαρξη σύγχρονου νοσοκομείου στο νησί με την πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση του νησιού, επισημαίνοντας πως ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία για την Κω ειδικά στο κομμάτι της ευεξίας και του ιατρικού τουρισμού. Υπογράμμισε επίσης πως η στροφή στην πράσινη και κυκλική οικονομία μέσω των πρωτοβουλιών που υλοποιούνται για τον μετασχηματισμό νησιών, θα συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όσο και στην ουσιαστική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Ο πρωθυπουργός ζήτησε κλείνοντας απόλυτη εγρήγορση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

 

«Θέλω να σας ανακοινώσω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους το υπερσύγχρονο νοσοκομείο που της αξίζει. Το υφιστάμενο νοσοκομείο κάλυψε για πολλές δεκαετίες τις ανάγκες του νησιού αλλά έχει φτάσει πια στα όριά του», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Δημαρχείο του νησιού. «Αν θέλετε να έχετε μία εικόνα περίπου πώς θα μοιάζει το νοσοκομείο αυτό, δείτε το νοσοκομείο της Λευκάδας, το οποίο αποτελεί ένα μοντέλο, πρότυπο σύγχρονου νοσοκομείου για να φανταστείτε περίπου πώς θα είναι το νοσοκομείο το οποίο θα έχει σε λίγα χρόνια από τώρα η Κως» πρόσθεσε.

«Βλέποντας τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης του νησιού, το γεγονός ότι θα υποδεχτεί φέτος, παραπάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων της Κω, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάγκη ανέγερσης νέου νοσοκομείου -στον χώρο που μας έχει υποδείξει ο δήμος και για τον οποίο υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- είναι μονόδρομος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στο υπάρχον νοσοκομείο σημείωσε ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν.

Για το μεταναστευτικό

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού. «Θέλω να μιλήσω για κάτι, για το οποίο δεν μου μιλήσατε καθόλου και χάρηκα πολύ γι’ αυτό. Εάν είχα έρθει πριν από δύο χρόνια στο νησί το πρώτο θέμα θα ήταν το προσφυγικό. Σήμερα δεν το ανέφερε κανείς. Ελπίζω και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Μυτιλήνη, να έχει την ίδια εμπειρία: ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό γιατί, πολύ απλά, το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε», είπε.

 

«Με τη δική σας βοήθεια, φυλάσσοντας τα σύνορά μας -μεγάλες ευχαριστίες στο Λιμενικό μας που κάνει μια σπουδαία δουλειά σε πολύ δύσκολες συνθήκες- με τη στήριξη της Ευρώπης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου, δημιουργώντας νέες δομές, εξασφαλίζοντας τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα πέντε νησιά τα οποία έχουν σήμερα δομές, στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μία πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ