Κυρανάκης για ελληνοτουρκικά στον Realfm 97,8: Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα

“Σήμερα ο Ερντογάν πηγαίνει με πολύ άγριες διαθέσεις στη Βάρνα δυστυχώς και η ένταση κλιμακώνεται απρόκλητα από πλευράς Τουρκίας. Θα πρέπει να αυστηροποιήσουμε τη στάση μας και θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Θα πρέπει να λάβουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη την τουρκική επιθετικότητα” δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

Αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, σημείωσε ότι δεν έχει πιστοποιηθεί από δική μας πλευρά αν το περιστατικό έγινε σε τουρκικό ή σε ελληνικό έδαφος. “Δεν γνωρίζουμε αν ήταν στημένο το περιστατικό. Το ΓΕΣ δεν έχει αποδεχθεί τίποτα. Δεν έχει πιστοποιηθεί από ελληνικής πλευράς. Η μόνη πληροφόρηση που είχαμε εκείνες τις μέρες ήταν από τα τουρκικά ΜΜΕ και τον Τούρκο εκπρόσωπο Τύπο. Δεν έχουμε δει μέχρι τώρα τι ακριβώς έγινε. Προφανώς οι καταγγελίες για κατασκοπεία, για διάφορα κατασκευασμένα σενάρια στα κινητά τους είναι γελοία. Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να διεθνοποιεί το θέμα, θα πρέπει να δημιουργεί συμμαχίες, ξεχνώντας το κακό παρελθόν της” είπε. “Η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει σοβαρότητα σε αυτό το θέμα. Οποιοσδήποτε γνωρίζει από εξωτερική πολιτική και πολιτικές άμυνας, ξέρει ότι δεν μπορεί σε περιόδους έντασης να έχουμε τόσο χαμηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα. Οπότε, έχουμε εμπιστοσύνη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και έχουμε ψηλά το ηθικό. Ας ελπίσουμε να αποκλιμακωθεί σιγά σιγά η ένταση, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Ας έχουμε ψυχραιμία, καλή διάθεση, η Ελλάδα σίγουρα επιδιώκει ειρηνικές σχέσεις, σχέσεις καλής γειτονίας και εμπιστοσύνης με την Τουρκία, αλλά επειδή ποτέ δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να γίνει και ο Ερντογάν βρίσκεται σε μια κατάσταση που συνεχώς κλιμακώνει την ένταση, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα” πρόσθεσε ο κ. Κυρανάκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση όφειλε να έχει χαράξει μέχρι τώρα μια γραμμή συνεννόησης . “Εμείς είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό για όλα τα εθνικά ζητήματα τη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, κάτι που αρνήθηκε η κυβέρνηση. Έχουμε ζητήσει πολλές φορές να ενημερώνεται η αντιπολίτευση για το τι κινήσεις σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση και ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα.

Αυτές οι καταστάσεις δεν προσφέρονται για μικροκομματική κριτική και εσωτερικής κατανάλωσης σχόλια. Σίγουρα η στάση της κυβέρνησης που κινείται μυστικά δεν βοηθά. Δεν λέμε να γίνει κάποιο επικοινωνιακό σόου, αλλά όταν ζητάμε εδώ και καιρό να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και η κυβέρνηση το αρνείται αυτό σημαίνει ότι θέλει να κινηθεί μόνη της. Δεν βοηθά αυτή η στάση” τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει πιο δραστήρια στο θέμα των δύο στρατιωτικών . “Δεν βλέπουμε να κάνει κάτι. Βλέπουμε ο κ. Τσίπρας να υποβαθμίζει το γεγονός , να θεωρεί ήσσονος σημασίας” ανέφερε. Αναφορικά με την πολυσυζητημένη απάντηση του Πρωθυπουργού σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, ο κ. Κυρανάκης τη χαρακτήρισε απαράδεκτη. “Ο κ. Τσίπρας μας έδειξε που βάζει τον πήχη. Λέει ο κ. Τσίπρας, δείχνοντας τους Έλληνες δημοσιογράφος, καταλάβατε τι γίνεται εδώ; Όλος ο κόσμος αποκαλεί τη γειτονική χώρα Μακεδονία άρα οποιαδήποτε άλλη λύση είναι επιτυχία. Αυτό τον πήχη δέχεται και βάζει στον εαυτό του ο Πρωθυπουργός, τη στιγμή που γνωρίζει ότι η Ελλάδα και το δικαίωμα βέτο που έχει ακόμα απέναντι σε αυτή τη χώρα είναι και το πιο βασικό όπλο που έχει στη διαπραγμάτευση. Τόσο χαμηλά βάζει τον πήχη ο πρωθυπουργός” είπε και πρόσθεσε:”Ο κ. Καμμένος πριν από λίγες μέρες βγαίνοντας από Μαξίμου είπε “είμαστε σε όλα συνεννοημένοι”, και λίγες ώρες μετά ο υπουργός Εξωτερικών μετέβη στα Σκόπια με πέντε συγκεκριμένες προτάσεις για το όνομα. Έχουν ήδη δώσει το όνομα, και οι δύο, ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας. Κατά δήλωσή τους είναι συνεννοημένοι, έχουν δώσει ήδη το όνομα Μακεδονία στη γειτονική χώρα, αγνοώντας την εντολή που έχουν πάρει από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και την παρουσία 1 εκατ. και πλέον ανθρώπων στα συλλαλητήρια”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ