“κ.Σαμαρά,μην κοροϊδεύεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ”

 

“κ.Σαμαρά,μην κοροϊδεύεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ”

«Κύριε Σαμαρά, σταμάτα πια να κοροϊδεύεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ»  αναφέρει σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος πλέον βουελυτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

“Ο κύριος Σαμαράς έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς με την ομιλία του χθες στην Κ.Ο. της ΝΔ”, τονίζει ο κ. Μιχελογιαννάκης και εξηγεί γιατί:

  1. Δήλωσε ότι «ότι είναι ευρωπαϊκό, είναι και δημοκρατικό» ξεχνώντας, φαίνεται, την πώληση της Ακρόπολης, τις φιγούρες των αγαλμάτων, την πώληση των ελληνικών νησιών.
  2. Ενώ είχε πει ότι η διαπραγμάτευση έχει τελειώσει, χθες αναιρώντας τον ίδιο του τον εαυτό δήλωσε ότι αν ψηφίσουν οι δύο άλλοι εταίροι, θα διεκδικήσει ακόμα 7 δις.
  3. Χωρίς αποδείξεις, δημαγώγησε ότι δήθεν αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία.
  4. Είπε πάλι ψέματα ότι από τα χρήματα που θα πάρουμε, μόνο το 10% πάει στους δανειστές.
  5. Δεν έδωσε καμία δέσμευση ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα διασφαλίσει το συμφέρον του δημοσίου.
  6. Δεν έδωσε καμία ελπίδα για διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους – αίτημα των ενδοκυβερνητικών εταίρων και ιδίως του ΠΑΣΟΚ – και για την επιμονή της Γερμανίας για μη κούρεμα.
  7. Αναίρεσε άκομψα την κυρία Ξηροτύρη, η οποία στις επιτροπές για τον προϋπολογισμό είχε πει «οι επιφυλάξεις μου είναι για τη ρήτρα». Υπενθυμίζω ότι η ρήτρα του κύριου Κουβέλη ήταν:
  • ΕΚΑΣ
  • Κατάργηση εποχικού
  • Δώρο δημοσίων υπαλλήλων
  • Πάγωμα δώρων κύριας και επικουρικής
  • Αναδρομικά από 2% έως 35% μείωση μισθών
  • Το νέο τύπο μισθού
  • Από τις συντάξεις
  1. Αναίρεσε άκομψα την κυρία Ξηροτύρη, η οποία στις επιτροπές για τον προϋπολογισμό είχε πει «οι επιφυλάξεις μου είναι ότι στις τέσσερεις σελίδες του προϋπολογισμού για τα εργασιακά δεν εισακούγονται οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ». Ο κύριος Σαμαράς, όσον αφορά για τα εργασιακά, χθες είπε ότι η καθολικότητα των συμβάσεων εργασίας θα ισχύει μόνο για θεσμικά θέματα και όχι για τους μισθούς.
  2. Βίαια και ακαριαία, επηρεάζοντας όλους τους ασφαλισμένους και τα ενδιάμεσα στάδια, αύξησε κατά δύο έτη τη συνταξιοδότηση.
  3. Δεν εξαίρεσε, παρά την επιμονή του κύριου Κουβέλη, ούτε καν τα δώρα των αναπηρικών συντάξεων.
  4. Όσον αφορά τα φορολογικά, δεν έδωσε καμία δέσμευση ότι θα είναι δίκαια.
  5. Όσον αφορά τα ειδικά μισθολόγια, οι ένστολοι θα έχουν τριών ειδών περικοπές από:

 

“Από τα παραπάνω φαίνεται ότι τα ψέματα, ο εκβιασμός και η απαξίωση ιστορικών κομμάτων από τον κύριο Σαμαρά, συνεχίζεται αμείωτα. Πεδίον δόξης λαμπρό για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, να σηκώσουν ανάστημα, να θυμηθούν την ιστορία τους και να πουν όχι στα ψευτοδιλλήματα της δεξιάς, που δυστυχώς όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά που έγινε και επικίνδυνη”, καταλήγει ο ανεξάρτητος βουλευτής.  

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ