“Κρυφτό” του Ορούτς Ρέις με τα ραντάρ – Πού βρίσκεται τώρα

Του Χρήστου Μαζανίτη

Πολύς ντόρος για το τίποτα αποδεικνύεται η αναπαραγόμενη φημολογία ότι το Oruc Reis “ζεσταίνει τις μηχανές” του για να επιστρέψει εκ νέου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, με τις οποίες επικοινώνησε το enikos.gr, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Αττάλειας φαίνεται ότι είναι ο βασικός λόγος μετακίνησης του ερευνητικού πλοίου.

Όπως έχουμε αποκαλύψαμε σε πρόσφατο δημοσίευμα στο enikos.gr για τις ενδεχόμενες νέες κινήσεις των Τούρκων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε εγρήγορση για την πιθανότητα εκδήλωσης ακόμη και θερμού επεισοδίου, όμως τα σενάρια αναφέρουν είτε την αποστολή γεωτρύπανου είτε την εκ νέου «επίσκεψη» του Oruc Reis, ίσως και παραμονές Πρωτοχρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτή τη στιγμή στο πλοίο γίνονται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και δοκιμών . Αν κι έχει κλειστό το σύστημα εντοπισμού AIS, οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι έχει μετακινηθεί δυτικότερα, στο λιμάνι της Φοινίκης, όπου επικρατούν πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Όπως σχολίαζε, μάλιστα, δεικτικά πηγή προς το enikos.gr “λίγο κράτει απ’ ορισμένους κύκλους για τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου δεν θα έβλαπτε. Δεν θα σημάνουμε και συναγερμό επειδή… έβηξε ο καπετάνιος”.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ