Κριτική ΚΚΕ στην κυβέρνηση σχετικά με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΚΚΕ, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, κατηγορώντας την ότι “πίσω απ’ τα παραπλανητικά συνθήματα της ‘αποτελεσματικότητας’ και της ‘αποκομματικοποίησης’”, επιδιώκει “να διαμορφώσει μια κρατική διοίκηση πιο συγκεντρωτική, πιο αφοσιωμένη στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, πιο ανθεκτική κι εχθρική απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις, πιο φιλική απέναντι στις κάθε είδους απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου”.

Σύμφωνα με τον Περισσό, στόχος είναι η διαμόρφωση ενός πυρήνα ανώτερων κρατικών υπαλλήλων “που θα εξασφαλίζει τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, ανεξάρτητα απ’ την εκάστοτε πολιτική συγκυρία, την όποια κυβερνητική εναλλαγή, την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα”.

Κατά συνέπεια, σημειώνει το ΚΚΕ, “το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ‘επιτελικό κράτος’ όχι μόνο δε συνιστά κάποια τομή, αλλά αντίθετα αποτελεί τη συνέχεια αντιδραστικών παρεμβάσεων κι αλλαγών που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, τις οποίες διατηρεί κι επεκτείνει. Πρόκειται για αλλαγές που είχαν κι έχουν ως μοναδικό κριτήριο την προσαρμογή του αστικού κράτους στις σημερινές συνθήκες, με την άρση των όποιων εμποδίων στην προστασία των εργαζομένων, του περιβάλλοντος, της ζωής και υγείας του λαού”.

Καταλήγοντας αναφέρει πως αυτός είναι και ο λόγος “που η κριτική των άλλων κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται σε επιμέρους ζητήματα κι όχι στην ουσία του νομοσχεδίου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ