Κρέτσος: Ενοχλήθηκα από την έλλειψη ευελιξίας που επέδειξε η πλειοψηφία του ΚΑΣ- ΒΙΝΤΕΟ

“Ενοχλήθηκα από την έλλειψη ευελιξίας που επέδειξε η πλειοψηφία του ΚΑΣ, βέβαια επικράτησε η λογική και θα γίνουν τα γυρίσματα στο Σούνιο” δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon.

“Δεν έχουμε καθημερινά τέτοιες ευκαιρίες σαν χώρα και σε αυτόν τον τομέα πρέπει να καλύψουμε κενά που έπρεπε να είχαμε κάνει χρόνια πριν. Ο ρόλος του ΚΑΣ είναι γνωμοδοτικός, δεν στοχοποιήσα κανέναν, ούτε τους αρχαιολόγους ούτε το ΚΑΣ. Μίλησα όμως για συγκεκριμένες νοοτροπίες και συντεχνιακές λογικές, οι οποίες μπορούν να κρατήσουν τη χώρα πίσω” συμπλήρωσε.

“Ήταν μια ευκαιρία να προβληθεί η χώρα, επικράτησε η λογική, θα γίνει το γύρισμα,δεν διώξαμε εντελώς το BBC και τώρα το μεγάλο βήμα είναι να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες και τη γραφειοκρατία για το πως μπορεί κάποιος να κάνει κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους” τόνισε.

Αναφορικά με το Mega ανέφερε “Το Mega αυτή τη στιγμή έχει ίσως την καλύτερη ταινιοθήκη μετά την ΕΡΤ, αξίζει πολλά εκατομμύρια. Το ζήτημα είναι πως ένα κανάλι που είχε δεσπόζουσα θέση στην ελληνική τηλεοπτική αγορά, με ποιοτικές τηλεοπτικές σειρές, που άνετα θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, όπως κάνουν τουρκικές σειρές, βρίσκεται σε αδράνεια. Οι ευθύνες νομίζω καταλαβαίνουμε ποιους βαραίνουν. Επιχειρηματικά ήταν μια λάθος κίνηση και δεν μπορώ να κατανοήσω πως αφήνουν να κλείσει αυτό το κανάλι. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω να υπάρχει φως στο τούνελ, θεωρώ ότι είναι κρίμα. Το Mega είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, είναι ένα κανάλι που βγάζει χρήματα χωρίς να πληρώνεται κανένας”.

Για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι “Το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν τέτοιο ώστε αντί για 7 υποψηφίους, είχαμε 6 και ελπίζω να παραμείνουν 6 μέχρι τέλους”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ